İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN HAREKET

5 ay önce lösemi tedavisi görmek için Antalya’ya taşınan ve bir süredir maddi sıkıntılarla mücadele eden 6 yaşındaki minik Eyüp ve ailesi, LÖSEV gönüllüsü bir hayırseverin desteğiyle sıcacık bir yuvaya kavuştu.

Selma KUNAR, Zehra TEKECİ

Şanlıurfa’da yaşayan 4 çocuklu Müjgan ve Muzaffer çiftinin ortanca çocuğu minik Eyüp’e Kasım ayında çeşitli şikayetlerle gittiği devlet hastanesinde Lösemi teşhisi konuldu. Oğulun hastalığını öğrendiği an dünyası başına yıkılan baba Muzaffer Dağ, teşhisten 2 gün sonra ailesini de alarak Antalya’ya taşındı. Minik Eyüp’ü Akdeniz Üniversitesi doktorlarına emanet eden aile, Kepez ilçesinde yaşamaya başladı. Bu süreçte gündelik işlerde çalışan baba Muzaffer Dağ zamanla maddi sıkıntılar çekmeye başlayınca Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) başvuruda bulundu. Evlerinde mobilya takımları, yatak, masa gibi temel eşyaları bulunmayan aileye LÖSEV yetkilileri yapılan incelemelerin ardından gönüllülerin desteği ile el uzattı. Antalya’da ismini vermek istemeyen bir vatandaş, aileye yatak, mobilya takımı, masa ve sandalye bağışına bulunarak, Dağ ailesinin yüzünü güldürdü.

“EYÜP DIŞINDAKİLER YERDE YATIYORDU”

Geçtiğimiz gün mobilyaların Dağ ailesine teslimi sırasında Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan LÖSEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Doğruel, LÖSEV olarak vakıf kayıtlı ailelerin tüm ihtiyaçlarına destek olabilmek için gönüllülerin desteğiyle çalıştıklarını anlattı. Doğruel, “Geçtiğimiz günlerde bir gönüllümüzün eşyalarını bağışlamak istemesi üzerine aile ile iletişime geçtik ve aracı olduk. Oturma grubu, yatak, masa takımı ve sehpa gibi eşyaları ailemize ulaştırdık” dedi.

“DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI”

Baba Muzaffer Dağ ise, LÖSEV’e ve hayırseverlere minik Eyüp’e ve ailesine verdikleri destekler için teşekkür etti. Minik Eyüp’ün tedaviye yanıt verdiğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini anlatan Dağ, “Oğlum Eyüp’ün hastalığını öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı. Teşhisin hemen ardından tedavi için ailemi de alarak Antalya’ya taşındım. Eyüp’ün tedavisi şu an devam ediyor. 10 günde bir hastaneye gidiyoruz. Bu süreçte yaklaşık 5’er gün hastanede kalıyor. Doktorlar tedaviye yanıt verdiğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi” ifadelerini kullandı.