İNSANIN YARATILIŞI ŞEYTAN VE TEVBE

İnsanlık tarihinin başladığı ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Âdem’den beri insanın aklında inanç mevhumu var olagelmiştir. Yaratılıştan itibaren insanların inançlarında yer alan din ise tektir. O da İslam’dır. Zaten bu gerçek de Allah’ın gönderdiği son kitap Kur’an-ı Kerim’de açık bir şekilde belirtilmiştir.

***

İnsanlık tarihi boyunca bütün mücadeleler tek ve geçerli din olan İslam ve karşıtları olan batıl inançlar, hurafeler, kaynağı ilahi olmayan ve beşeri heva ve hevesler doğrultusunda uydurulan inanç sistemleri ile gene İslam’ın kişilerin istekleri doğrultusunda değiştirilmiş şekilleri arasında cereyan etmiştir.

***

Kaynağı ilahi olmayan ve insanların kendi kendilerine uydurduğu İslam dışı inanç sistemlerinin hepsi toptan ‘batıl’ olarak nitelendirilebilir.

***

Kutsal kitap anlatılarına göre Yaratıcı, insanın önüne iki yol açmıştır: Birisi kendi emir ve tavsiyelerini, gösterdiği kitap ve görevlendirdiği peygamberler vasıtasıyla bildirdiği ve hiçbir kötülüğün oluşmasına izin vermediği, insanların birbirlerine zarar vermeden kardeşçe yaşadığı hidayet yoludur.

***

Öbürü ise insanların tamamen kendi düşünce ve isteklerinin ön planda olduğu, bencilliğin sınır tanımadığı, “insanın kurdu olduğu” dalalet yolu. Yani kabaca iyilik ve kötülük yolu.

***

Bu yolların tercihinde seçim tamamen insana bırakılmıştır. Ancak burada apaçık bir gerçek vardır ki; Yaratıcının, insanın insana zarar verdiği kötü yolu seçmesine asla ve asla rızası yoktur.

***

O’nun net olarak istediği, özetle insanların iki âlem saadetidir. Bir insanın gerçek kurtuluşa ve huzura erebilmesi, bizzat kendi iradesini iyi, doğru ve güzel olandan yana kullanarak hidayet yolunu tercih etmesine bağlıdır. Aksi durumda, Peygamber yakını da olsa bunun kendisine hiçbir faydası olmaz.

***

İlk insanın ne zaman, nerede ve nasıl ortaya çıktığı ve günümüze gelinceye kadar geçirdiği gelişim aşamaları her zaman merak konusu olmuştur. Günümüz dünyasında maalesef materyalist felsefe ve bunun getirmiş olduğu inançsız hayat tarzı insanlığa huzur getirememektedir.

***

İnsanı, insanın kurdu haline getiren bu yanlış gidişatın mimarları olan sözde bazı bilim insanları kabul etmese de ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem’dir.

SON SÖZ

Bilim insanlarının bütün zorlamalarına rağmen, ilk insanın ne zamanda beri dünya hayatına başladığına dair hiçbir kesin ve net bilgi elde edilememiş, verilen bilgiler yeraltından çıkarılan fosiller incelenmesiyle ileri sürülen tahmin ve teorilerden ibaret kalmıştır.