İNSAN OLAN ADAM HER YERDE ADAMDIR

Kimimiz iyilik peşinde koşuyoruz, kimimiz fitne fesatlıktan kendimizi alamıyoruz. Kimimiz de iyi yapılan işlere çomak sokmaktan geri kalmıyoruz. Acı nedir bilmiyoruz.



İyilik yap iyilik bul… Cenap Şehabettin bile “İyiliği, yalnız iyiler anlar, kötülüğü herkes” arlar demiş. Ama bizde kötülük peşinde koşanları saysak sayfalara sığmaz.

Antalya’da iyilik yapan, güzel işlere imza atan birçok insan var. Bu iyilik peşinde koşan ADAM GİBİ BİR ADAM VAR. Yaşamı, tarzı ve insanlara bakış açışı ile ÖRNEK biri.

Bu örnek İNSANIN tam aksi bir o kadar da çirkinlik abidelerimiz var ki eline de su dökülemez. Bunları da say say bitiremezsiniz.

Anlatacağım isimle ilgili yaklaşık 1.5 yıl önce yani Türkiye’nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük orman yangını sırasında yani 6 Ağustos 2021’de ‘ADAM GİBİ ADAM OLABİLMEK ÖNEMLİ’ başlığı ile bir yazıyı kaleme almıştım.

Aradan geçen süre zarfından birçok şey değişti, insanlar değişti, anlayış değişti amma bir tek o tarzından ve ADAMLIĞI ile İNSANLIĞINI değiştirmedi. Neyse o oldu. Mevlana’nın dediği gibi “Ya göründüğü gibi ya da olduğu gibi göründü.”

Bu isim yani ADAM GİBİ ADAM olan isim partisini zikretmeden yazacağım Antalya Milletvekili MUSTAFA KÖSE. Yarı Burdurlu, yarı Konyalı, yarı da Antalyalı!

Yangınlarda HORTUMU elini alıp ALEVLERLE mücadele eden KÖSE, bir benzerini de ASRIN FELAKETİNİN yaşandığı DEPREMDEN etkilenen illerde gerçekleştirdi.

Yüreğimizi yakan DEPREME kurban verdiğimiz canlarımız için canımız yanarken, binlerce kişi yuvasından olmuşken birileri gibi oturduğu yerden KLAVYE KAHRAMANLIĞI yapmadı Mustafa Köse!

Yalan üzerinden rant toplamaya çalışanlar, klavye başında ahkam kesenler. Sahada dolaşıp televizyonlara çıkıp algı peşinde koşanlar ve daha niceleri gibi olmadı MUSTAFA KÖSE!

Günümüzün en temel sorunlarından biri ADAM olmak. Herkesin bakış açısına göre ADAMLIK değişebilir, herkes herkese ADAMDIR diye bakabilir. Ama asıl mesele ADAM GİBİ ADAM olabilmek İNSAN olabilmektedir.



İşte buna örnek bir gösterilecek bir ADAM Mustafa Köse! Bana ister yalaka deyin, istediğiniz sıfatı takın ama gerçek bu; ADAM GİBİ ADAM, İNSAN EVLADI GİBİ İNSAN!

Niye mi? 6 Şubat’tan beri DEPREM BÖLGESİ’nde ayak basmadığı mahalle kalmadı neredeyse. DEPREMZEDELERİN dertlerini dinledi, sahayı gezip gördüklerini ilgili yerlere aktardı.

Köse, birileri gibi tartışma çıkarma, kaotik ortam oluşturma yerine yine böyle bir yolu seçti. Yani bir baka deyişle ADAM GİBİ ADAM ve İNSAN olmayı tercih etti. Zaten olması gereken de bu değil mi? İşte Mustafa Köse yine gereğini yaptı.



Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu benimseyerek çalışmaktan başka bir şey düşünmedi bana göre ADAM GİBİ ADAM olan Mustafa Köse. Neyse öyle oldu.

Şöyle bir bakın etrafınıza anlattığım olaydaki gibi kaç kişiyi görebildiniz sahada? Birlik ve beraberlik olma günlerinde KAOTİK ortam oluşturulmaya çalışanlardan başka!

Zaten bizim bir ata sözümüz var, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” diye. Sanırım günü gelince kimin İZ bıraktığını, kimin ADAM GİBİ ADAM ve İNSAN olduğunun cevabını verecektir.

ANTALYA ÇOK SIKINTILI

Türkiye ASRIN FELAKETİNİ yaşadıktan sonra herkes bir şeyler söyledi. Yaşananlar kiminin aklını başına getirdi kiminin de gözünü açtı. Bu devam eder mi bilinmez, çünkü biz balık hafızalıyız.

Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı ve Basın Sözcüsü Cem Oğuz basın toplantısı düzenledi. Şehrin yapısal durumunu anlattı. 440 bin 429 kayıtlı bina olduğunu açıkladı.

Bunlardan Yapı Kullanma İzni verilenlerin sayısının 323 bin 564 olduğunu belirtti. Yani 136 bin 865 binanın böyle bir izni olmadığını vurguladı. Ne anlama geliyorsa?

Bir de Antalya şehir merkezindeki yapıların yüzde 50’sinin 0-15 yaşında olduğunu, yarısının ise çok yaşlı ve yorgun binalar olduğunu ima etti. ÜFLESEN YIKILACAK!

Cem Oğuz, “Antalya'da aktif bir fay hattımız KIBRIS HELEN YAYI adı verilen bir faydır var…  Mevcut yapı stoğunu ve o stokta gerekli önlemler alınması gerekiyor” dedi.

Bir de Konyaaltı’na dikkat çekti. Hurma ve Sarısu’da 2000 yılından sonra binaların KAZIKLI TEMEL sistemi ile yapıldığını kaydetti. Demek ki bu tarihten önce yapılanlar SORUNLU!

Antalya’nın nüvesini oluşturan Muratpaşa ise ayrı bir sorun. Çoğunluğu 30-50 yıl arasında binalarla donanmış durumda. Deniz Mahallesi, Güllük civarı mesela.

Hadi buralar böylede FALEZLERİN üzeri çok mu iyi? Her yıl birkaç santimetre denize KAYIYOR! Hatta bazı kaya parçaları ana karadan kopup denize düşüyor.

Geçen hafta sonu böyle bir olay yaşandı. Koca falez parçaları denize düştü. Denizde çekilme olunca da diğer kayaların tabanı beyaz beyaz göründü, TEHLİKE ÇANLARI ÇALDI.

Velhasıl kelam, ANTALYA ÇOK SIKINTILI!