İNSAN KILIKLI YARATIKLAR!

Son günlerde ardı ardına saldırı haberleri almaya başladık. Önce sahipsiz hayvanların saldırısı ardından sahipli olan ve eğitimli pitbull cinsi köpeklerin saldırıları…

***

Gaziantep’te yaşanan vahim olayda 4 yaşındaki Asiye Ateş kızımız iki pitbull cinsi köpeğin saldırılarına maruz kaldı.

***

Gaziantep’te yapılan tedaviler yeterli gelmedi ki Asiye kızımız Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde dünyaca ünlü Prof.Dr. Ömer Özkan’ın hünerli ellerinde şifa aramaya başladı.

***

İlk ameliyatı başarılı geçti, şimdi de ikinci ameliyata hazırlanıyor. İnşallah yapılacak ikinci ameliyatın ardından tedavisi sonuçlanacak ve Asiye yaşıtları gibi normal hayatını yaşamaya başlayacak.

***

Tabi ki bu süreç biraz zaman alacak.

***

Daha hayatın başlangıcında yaşadığı korkunç olayın izleri belki de hayatının her döneminde kendisi ile birlikte yaşayacak.

***

Asiye kızımız ve sahipleri tarafından kontrol edilemeyen köpeklerin saldırısına uğrayan diğer vatandaşlarımız bir şekilde o vehameti atlatmaya çalışacaklar.

***

Ya insan görünümlülerin saldırısına uğrayan sağlık çalışanları… Bazıları sakat kaldı, bazıları ise genç yaşta hayatlarını kaybetti. Onlar o izi nasıl silecek. O travmaları nasıl atlatacak.

***

Her ne kadar kanunlarda değişiklik yapılsa da, cezalar bağayı ağırlaşsa da hala sağlık çalışanlarımız saldırıya uğramaya devam ediyor.

***

İşte önceki gün bir hemşire yine saldırıya uğradı. İstanbul Kartal’da görev yapan hemşire Ömür Erez hayatının baharında bu dünyadan koparıldı hem silahlı bir saldırı sonucu.

***

Şimdi insan kılıklı caniler mahkemeye çıkarılacak ve yüce Türk adaletine hesap verecek. Belki beş, belki on yıl ceza yatıp çıkacak. Yine bizim içimizde insan kılığında gezecekler.

***

Peki kara toprağa giren Ömür hemşire… Maalesef artık o geri gelmeyecek.

***

Son zamanlarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık sendikalarının sürekli olarak dikkat çektiği sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için nasıl bir yol izlenebilir önce buna bakmak lazım.

***

Mesela ibretlik ceza verme durumu olabilir mi? Aslında öylesi bir cezai müeyyide uygulanmalı ki bu tür yaratıklara bir daha hiçbir şekilde sağlık çalışanlarına el kaldırmasınlar.

***

Önerin var mı derseniz, evet var. Bu tür yaratıkları hayvan hastanesinde veteriner, eskilerin de tabiriyle baytarlar tarafından muayene edilsin.

***

Sisteme not girilsin belirli bir dönem sağlık hizmetlerinden yararlanamasınlar.

Haksız mıyım?