İNŞAATLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

El Koruması: Belirli inşaat projeleri ve sahaları için çok uygun malzemelerden yapılmış çeşitli eldiven türleri vardır. Büyük nesneleri kaldırırken, cam veya kırılabilir malzemelerle etkileşime girerken veya kaynak işleri yaparken ellerinizi küçük veya büyük yaralanmalardan korumak için sahada eldiven takmak önemlidir. Çalışanların kullanması gereken yaygın el koruma türleri şunları içerir:

Sıvıya dayanıklı eldivenler: Tehlikeli kimyasalları veya herhangi bir sıvı türünü kullanıyorsanız, nemi uzaklaştırmak için sıvıya dayanıklı eldivenler kullanmak en iyisidir. Ayrıca tehlikeli kimyasalların eldivenlere sızmasını ve cildinize zarar vermesini de engeller.

Pamuklu veya kumaş eldivenler: Bu eldivenler, çoğu inşaat işçisinin düşük riskli projelerde çalışırken kullandığı en temel türdür. Ellerinizi şantiyede oluşabilecek beklenmedik küçük yaralanmalardan korurlar.

Deri eldivenler: Tüm kaynak projeleri sırasında sizi korumak için ellerinizin güvenli ve zararsız olduğundan emin olmak için kaynak yaparken bu eldivenleri kullanmak en iyisidir.

Kevlar eldivenler: Dondurucu veya aşırı sıcak olan mekanlarda çalışıyorsanız, Kevlar eldivenler ellerinizi zarar görmekten koruyabilir ve işteyken sizi rahat ettirebilir.

Lastik veya sentetik eldivenler: Herhangi bir yağ, çözücü veya diğer kimyasallarla çalışırken, çıplak teninize temas etmelerini ve zarar vermelerini önlemek için kauçuk veya sentetik eldivenler kullanmak en iyisidir.

 Baş ve Boyun Koruması

İnşaat işçilerinin büyük bir çoğunluğu, özellikle sürücüler ve elektrikçiler gibi zemin seviyesinde çalışıyorlarsa, tipik olarak baş korumasına sahip olmalıdır. Kasklar, düşen veya gevşek döküntülerin başınıza inmemesini ve size ciddi zarar vermemesini sağlamak için genellikle en etkili ve yaygın baş koruma türleridir.

Vücudu Korumak İçin İş Elbisesi

İnşaat yöneticilerinin ihtiyaç duyabileceği veya çalışanlarının giymesini tercih edebileceği birçok farklı giyim eşyası vardır. Tehlikeli nesnelerin ve aletlerin yakınında daha uzun süre çalışırken sizi güvende, pratik ve rahat tutacak gömlekler, yelekler ve ceketler buna dahildir.

İnşaat alanlarında çalışan işçileri korumak için bir dizi iş kıyafeti mevcuttur. İnşaat sektöründe çalışan kişilerin iş sağlığını ve iş güvenliğini önemsemek gerekmektedir.

Kış aylarında inşaat işçilerini soğuktan korumak için tasarlanmış iş montları, iş kabanları, polarlar, sweatler, iş ceketleri, kışlık iş pantolonları ve Kışlık İş Tulumları temin edilerek işçilerin kullanımına sunulmalıdır.

Dış alanlarda çalışanların en büyük problemi vücut ısısının istenilen seviyede tutulmasıdır. Vücut ısısı istenilen seviyede tutulmadığı takdirde işçinin sağlığı, iş konforu ve iş verimliliği konularında istenilmeyen durumlar meydana gelebilir.  DEVAM EDECEK