İNGİLİZ KADIN BERAAT ETTİ

Gazetecilik hayatım boyunca çok sayıda yüksekten düşme sonucu  meydana gelen ölümlerle karşılaştım.

Yüksekten düşme sonucu meydana gelen bu ölümlerin cinayet mi, kaza mı yoksa intihar mı olduğunu anlamak ise çok zordur.

Yüksekten düşme sonucu meydana gelen ölümlerde hayatını kaybedenler ağırlıklı olarak kadınlardan oluşması da cinayet kuşkularını daha da artırmaktadır. Zira kadınlara göre erkeklerin fiziki olarak daha güçlü olması da  önemi bir etkendir. Nadir de olsa bazen tam tersi durumlar da söz konusu olabiliyor.

Bu kadınlar dengelerini kaybetmeleri sonucu kazaran mı düşüp öldü, yoksa birlileri, tarafından itilerek ya da atılarak mı öldü, yoksa hayatlarına son vermek için kendileri mi aşağıya atladı ? Bu soruların yanıtını bulabilmek için mahkemelerde uzun uzun tartışmalar yapılır.

Geçen yıl 12 Mart’ta İngiltere’den Side’deki 5 yıldızlı bir otele tatile gelen Mary Meyers Kayley isimli  İngiliz  kadın turist kıskançlık yüzünden erkek arkadaşını kaldıkları odanın balkonundan 30 metre yükseklikten aşağıya atarak öldürmekten tutuklanmıştı.

Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen o davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan İngiliz kadın davanın 17  Temmuz günü yapılan duruşmasında beraat etti.

Ancak Cumhuriyet Savcısı usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, kararın bozulması için aynı gün istinaf mahkemesine başvuruda bulunmuş. Sanık İngiliz kadının avukatı Murat Göl, müvekkilinin erkek arkadaşını balkondan aşağıya atıp öldürmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi.  

Bugüne kadar hep kadınların erkekler tarafından aşağıya atıldığını görmüştük. Bu davayla kadınların da erkekleri aşağıya atıp öldürmekten yargılandığını görmüş olduk.. Bakalım istinaf mahkemesinden nasıl çıkacak? Bekleyip göreceğiz. Bu davanın bir diğer ilginç yönü  ölen İngiliz'in kanında alkol ve kokain tespit edilmesi.

Alkol olmasına bir diyeceğim yok ama. Olaydan bir gün önce Manavgat'a gelen bu İngiliz gelir gelmez uyuşturucu temin etmiş?. Buradan yetkililere soruyorum. Elin İngiliz'i bile gelir gelmez uyuşturucu temin edebiliyorsa, terörden bile daha tehlikeli olan bu sorunla nasıl mücadele edeceğiz? Bakkaldan peynir ekmek satın alır gibi bu ülkede uyuşturucu mu satılıyor?  Nereden ve nasıl temin etmiş bu İngilizler?  Bu kadar kolay mı? 

Bu beraat kararının verildiğini öğrendiğim gün Antalya'da Vali  Ersin Yazıcı başkanlığında "Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleştirilmiş. İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda, toplumu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyuşturucu ile madde bağımlılığı konusunda alınan kararlar ve yürütülen faaliyetler değerlendirilmiş. Yıllardır bu tür toplantılar yapılıyor. Yapılmaya da devam edilmeli.  Ama gereği de yapılmalı.