70’inci yaş sergisi ile hayallerine kavuştu!

Resim hayatına başladığı günden bu yana sergi açmanın hayalini kuran ressam Berna Doğan, “Yıllardır hayalini kurduğum sergiyi açmış olmak benim için bir rüya gibi. İlk sergim için yıllarca bekledim ve bu hayali 70 yaşımda gerçekleştirdim” dedi.

Gençlik yıllarından bu yana yaptığı eserleri sergilemenin hayali kuran Berna Doğan, hayalini 70 yaşına özel düzenlediği sergiyle gerçekleştirdi. Doğan’ın “70. Yaş Sergisi”  isimli ilk sergisi Antalya Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergide Doğan’ın 1967 ila 2022 yılları arasında yaptığı 68 karma esere yer verildi.

SERGİ 70’İNCİ YAŞ HEDİYESİ OLDU

Serginin açılışında konuşan Berna Doğan, “Uzun yıllardır hayalini kurduğum sergiyi kendime 70 yaş hediyesi olarak verdim. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Gençlik yıllarımdan bu yana sanatla ilgileniyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. 2022'de kurslarla düzenli olarak resim hayatıma başladım. Yıllardır hayalini kurduğum sergiyi açmış olmak benim için bir rüya gibi. Gerçek olabileceğini hayal bile etmemiştim. Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. İlk sergim için yıllarca bekledim ve bu hayali 70 yaşımda gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.

Sergilerinin devamının geleceğini dile getiren Doğan, “Çevremde çok olumlu geri dönüşler aldım. Bu nedenle çok sevindim. Aldığım olumlu ya da olumsuz her yorum beni kamçılıyor. Şimdiden yeni tuvaller sipariş verdim. İlerleyen süreçlerde yeni sergiler açacağım” diye konuştu.

Sergi küratörü Zübeyde Yavuz ise Doğan ile yaklaşık bir yıldır birlikte çalıştıklarını söyledi. Yavuz, Doğan’ın hayaline katkıda bulunmanın olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Berna hanım bana böyle bir hayali olduğunu anlattığında çok heyecanlandım ve bu sergi için çalışmaya başladık. Her detayıyla özel olarak ilgilendiğimiz sergiyi ortaya koymak mutluluk verici” dedi.

Sergi, 31 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.