İNCİ SİNEMASI’NDAKİ FİLMLER KAPALI GİŞE

Birkaç gündür Antalya merkezdeki CHP’li belediyelerde yaşananları aktarmaya çalıştım. “LİYAKAT” diye bas bas bağıranların ne kadar samimiyetsiz olduklarını gördük.

Muratpaşa Belediyesi’nde Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne Harita Teknikeri atandığını ve çaktırmadan 2 yıldır görev yaptığını ben de siz de geç de olsa anladık.

Hatta bu birime Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bağlandığını, bunun ne kadar yanlış olduğunu dilimiz döndüğünce anlattık. Çünkü CAN DOSTLARIN ne kadar emin olmayan eller teslim edildiğini anladık.

Bunun ardından CHP’li Belediyeler tarafından yönetilen Konyaaltı, Döşemealtı ve Muratpaşa’da mali tablonun ne kadar kötü olduğuna üç ilçenin belediye başkanlarının açıklamalarına yer vererek sizleri bilgilendirdik.

Ben bunları yazarken sadece kamuoyunu ve sizleri bilgilendirme görevini yerine getirdim. Yoksa benim o veya şu parti ile herhangi bir organik bağım yok. Olmaz, olamaz da!

Ben yazarken çok yoruldum. Bunun için sinema turuna çıktım. Hem de Kaleiçi’nin simgelerinden İNCİ SİNEMASI’NA gittim. Hangi film gösterimde, vizyonda ne var? İnanın bunu bende çok merak ettim.


Ama gittiğim sinema öyle eski nostaljideki değil sosyal medya İNCİ SİNEMASI adında bir grup kuran, CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Yücel Tuzcuoğlu’nun SİNEMASI bu!

Ne yalan söyleyeyim buradaki FİLMLERİN ağırlığı CHP senaryolu siyasi ENTRİKA FİLMLERİ! Her film ayrı bir aksiyona sahip. Konular birbirinden ilginç.

Gelin sizler vıdı vıdılarım ile çok yormadan FİLMLERİN SENARYOLARINI birlikte okuyalım. İNCİ SİNEMASI Yönetmeni Yücel Tuzcuoğlu neler yazmış?


OLMAZ DEDİRTEN ATAMA

Bir dönem CHP Gençlik Kolları İl Başkanlığı da yapan, bir süre önce Muratpaşa Belediyesinde 2 yıl işe gitmeden maaş aldığı iddia edilen ve daha sonra ASAT’ta çalışan Musa Gül’ün Kepez Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’ne atanması şaşkınlık yarattı.

Bu cümleler tamamen Yücel Tuzcuoğlu’na ait. Demek ki CHP içinde bile belli bir rahatsızlık oluşturmuş bu görevlendirme. Çünkü BANKAMATİK ÇALIŞINA olduğu iddiasıyla soruşturma geçirmişti Musa Gül.

Bende bir ekleme yapayım. Hani LİYAKAT diye diye çırpınan CHP’de Makine Teknikeri olan Musa Gül’ün Fen İşleri Müdürü yapılması sanırım KAYIRMACILIK genelgesine ters düşüyor.

CHP’DE CADI AVI BAŞLADI

İnci Sineması’nın Yönetmeni Yücel Tuzcuoğlu bu kez CHP İl Başkanlığı’ndaki CADI AVINI kaleme almış. CHP’de yerel seçimler sırasında partiye çalışmayanlar için tespit ve ihraç çalışmaları başlatılmış!

Bugünlerde sosyal medyaya yansıyanlara göre CHP’de eski hastalık hortlamış. Suçlular bulunup partiden ihraç edilsin. Bunun içinde birçok isim tespit edilip dosyaları il disiplin kuruluna gönderilmiş.

Antalya’da Büyükşehir ve 16 ilçenin kazanılmasında il başkanı ve yetersiz yönetiminin zerre kadar katkısı olmamıştır. Hatta denilebilir ki Kumluca, İbradı’da da kayba neden olmuştur.

Yerel seçim sonuçları iyi analiz edildiğinde görülüyor ki CHP’nin başarısı değil sandığa gitmeyen AK Parti’nin seçmen sonuçları belli etmiştir.

Antalya’da seçim başarısının ardındaki tek gerçek Muhittin Böcek’in 2 aylık müthiş performansıdır. Böcek, İl Başkanına ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a rağmen rekor kırarak tek başına tarih yazmıştır.

Öncelikle İl Başkanı Nail Kamacı’nın yaptıklarına bakmak gerek. Kumluca'da olanları yapılanları tarım ilçesindeki herkes biliyor Konyaaltı ilçesindeki 21 adayın yok sayılıp alakasız, liyakatsiz birisinin torpille aday yapılmasının arkasındaki başarısızlık ve oy kaybı NAİL KAMACI’dır.

Nail Kamacı, Kumluca’da eski başarılı milletvekili Aydın Özer’in uyarılarını hiç dinlememiştir. Çünkü Kumluca’da bile bile lades ile seçimi kaybettiren NAİL KAMACI.

Kendi beldesinde kaybeden belediye başkanına kendi 12-13 dönümlük arazisine seçimlere birkaç ay kala imar planı tadilatı yaptırmıştır.( Şok iddia) Kendine rant sağlamıştır. Diyet olarak da kaybedecek adayı genel merkeze “Benim Antalya için tek isteğim Kumluca) demiştir.

Yani Kumluca’da azmettirici olarak Kumluca’ya seçim kaybettirmiştir. CHP’de ihraç edilmeyi hak eden tek kişi İL BAŞKANI NAİL KAMACI’dır.

Bu senaryo metninde ufak tefen imla değişiklikleri yaptım o kadar. Gerisi Tuzcuoğlu’na ait.


BİRA KASASINI KİM KOYDU?

İki dönem önce yerel seçimler için Antalyalı belediye başkan adaylarının bir otelde fotoğraf çekimleri yapılacak.

Mustafa Akaydın'ın özel kalemi Oya Kansu hanımefendi, iddiaya göre belediye başkanlarının yanına BİRA KASASI getirtir. Bir belediye başkanı şaşırır “BU NEDEN BURADA” diye sorar.

Oya hanım “Başkanım biliyorsunuz Mustafa hocamın BOYU KISA. Fotoğrafta kötü görünmesin diye KASANIN ÜZERİNE ÇIKACAK” der.

Şaşıran belediye başkanı adayı bira kasasına hışımla tekme atar. Bira kasası kapıya kadar gidiyor. Ama başkan adayının da ayağı acıyor!

Gördünüz mü aksiyon dolu senaryoyu? Hakikaten kim akıl etti ki Mustafa Akaydın’ın boyu uzun görünsün diye ayağının altına bira kasası koymayı?

Evet sevgili dostlar. CHP’de senaryo bol. Ama filmler çekilirken hiçbir canlıya zarar verilmiyor. Aksine çok faideli olunuyor!