İNCE: “SKANDALLARIN PARTİSİ CHP”

CHP eski milletvekili Muharrem İnce, başlattığı 'Memleket Hareketi'nin yol haritasını açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP’yi sert bir dille eleştiren İnce, “Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya? Genel merkezlere kapanıp siyaset yapma devri bitti. Artık yeni siyaset yapma dönemi” ifadelerini kullandı

'Memleket Hareketi' adını verdiği yeni oluşumla ilgili basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, kendi partisi olan CHP’ye verdi veriştirdi. Ana muhalefetin kötü yönetildiğini vurgulayan İnce,  partinin her gün yeni bir skandala imza attığını dile getirdiği açıklamasında, “Böyle bir ortamda ana muhalefetin oyunun yüzde 60'ı geçmesi lazım. Parti her hafta bir olayla uğraşıyor. Kendi içişleri biz bir şey yapmıyoruz. Bir hafta mafya lideri CHP'li belediyeyi ziyaret ediyor. Bir hafta CHP'li bürokrat CHP genel başkanına hakaret ediyor. Bir hafta Atatürk diyemiyor. Her hafta bir skandal bekliyorum bu hafta ne çıkacak diye. Genel merkezlere kapanıp siyaset yapma devri bitti. Artık yeni siyaset yapma dönemi. Dünyada bunu Memleket Hareketi olarak ilk biz başlattık" dedi.

“İTTİFAKLARINIZI MERTÇE YAPIN”

CHP ile HDP arasındaki gizli ittifaka da değinen İnce, “Ben CHP'ye 40 yıl emek vermiş birisiyim. Hayatında milletvekili olana kadar CHP'ye oy vermemiş insanlardan CHP'liliği öğrenecek halim yok benim. Kahroluyorum üzülüyorum. İyi olsun istiyorum. Bizim bunlarla bir kabahatimiz yok. Ama her hafta bir şey çıkıyor. İttifakları kimle yapacaksanız mertçe yapacaksınız. Milletin gözünün önünde. Gizli saklı değil. Son seçimlerde büyükşehirlerde bize HDP'nin desteği olmadı mı oldu. Kürtlerin desteği olmadı mı bize? Oldu. Onların desteği olmasaydı alamazdık büyükşehirleri. CHP yönetimi çıksın, 'Aday çıkarmadınız bize destek çıktınız teşekkür ederiz' desin. Teşekkür etmezsen yarın sıkıntılı olur bu süreç" ifadelerini kullandı.

“MECBUR DEĞİLİM, YOLLARIM AYRILIR”

Partiyi böldüğü yönündeki iddialara da yanıt veren Muharrem İnce, “Parlamenter sistem olsaydı bir bölme işlemi olabilirdi. 50 artı 1'de bölme işlemi olmaz. Bence buraya bölüyor diyenler 4 işlemi bilmiyorlar ve art niyetliler. Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya? Yani Atatürk diyemeyeceksin, 'Gazi Mustafa Kemal derim' diyeceksin, en büyük örgütün başında duracaksın. Seninle siyaset yapamam, yollarım ayrılır. Mecbur muyum" diye konuştu.

İnce, son olarak, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine, "Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığı diye bir derdim yok. Hadi benim var arkadaşlarımın hiç yok. Derdimiz memleket . Ona bakarız zaman gelince” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ