İNCE İNCE KUMPAS

FETÖ ve Türkiye’deki yandaşları aylardır uyguladıkları ince ince hesapladıkları kumpas planında son noktayı koydu. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı yarışından ayrıldığını, Cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıkladı. Kumpas ve kaset siyaseti yapanlar bir kez daha kazandı. Gerçi 7’li masanın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dikkati başka yöne çevirmek için Rusya’yı suçladı ve Rus istihbaratının Türkiye’de seçimleri manipüle etmeye yönelik çalışmalar yaptığını, şantaj kasetleri hazırladığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce hakkında yapılan paylaşımların arkasında Rusya olduğunu ileri sürerek sosyal medya hesabından, "Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız" açıklamasında bulunmuştu.

Ama Rusya Kılıçdaroğlu’nun iddialarını süratle yalanladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Türkiye'deki ana muhalefet adayına bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır" dedi.

Hadi bakalım ne olacak şimdi. Kaset kumpasıyla CHP’nin başına gelen Kılıçdaroğlu son kumpastan kendisini sıyırabilmek için Rusya’yı hedef göstermeye çalıştı ama bu sefer sert kayaya rastladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Muharrem İnce kumpası için Amerika destekli Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret etti.

Soylu bir TV kanalında açıklamalarda bulundu ve “Böyle bir önemli seçimde karşı karşıya kaldığımız durum çok iyi değerlendirilmeli. Eski Türkiye'de gördüğümüz tehditler kasetler şantajlar... Uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntüler. Bir siyasi partinin genel başkanı kaset ile başkan oldu. Rahmetli Deniz Baykal'ın kaseti ile aday oldu. Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. FETÖ hala devrededir. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bir adaya operasyon çekiliyor. Bu operasyonu millet görüyor. Burada bir operasyon olduğu görülmektedir” dedi.

Soylu’nun dedikleri önemli o yüzden kendi ağzından yazdım. Kılıçdaroğlu yalanlarını ortaya koydu.

Seçimlere şunun şurasında 24 saatten az bir süre kaldı. Yarın saat 08.00’de gidip vatandaşlık görevimi yapacağım. Geçen hafta kime oy vermeyeceğimi söylemiştim. Yineleyeyim. Siyaseten Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veremem. Sinan Oğan’ı eski tanırım. Yuvasından ayrılmayaydı iyi olurdu. O da şimdi bana çok güven vermiyor. Muharrem İnce’ye zaten oy vermeyecektim. O kendisi adaylıktan çekildi. Siz de ne olursa olsun müsait olun ve oyunuzu kullanın.