İNATÇI ŞOFÖR ‘PES’ DEDİRTTİ!

Antalya’da toplu ulaşım şoförünün sağlık çalışanına yaptığı muamele “pes” dedirtti. Özel bir hastanede hemşire olarak görev yapan Fatma Tosun, mesai bitiminden sonra evine gitmek için bindiği özel halk otobüsünde büyük şok yaşadı. Kartını okutmak için göstergeye yaklaştıran Tosun, "yetersiz bakiye" uyarısı alınca, otobüse alınmadı. Şoförün üslubu ve söylemleri karşısında rencide olan sağlık çalışanı Fatma Tosun, görev kartını ibraz etmesine rağmen, inatçı şoför tarafından otobüsten indirildi.

Faruk ÇELİK, Rabia DEMİROK

Koronavirüs pandemisi sürecinde yaptıkları onca fedakarlıkla pandeminin kahramanları ilan edilen sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddete her geçen gün bir yenisi eklenirken, toplu ulaşımda yaşananlar vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Olay, Varsak- Türkay Kavşağı istikametine gitmekte olan VF-02 numaralı otobüste gerçekleşti. Hemşire Fatma Tosun, iş çıkışı evine gitmek için bindiği otobüste karşılaştığı çirkin muameleyi, “Ruhum çekildi” diye yorumladı.

TRAFİK KİLİTLENTİ

Kart bakiyesi yetersiz olan Tosun, eşini arayarak internet üzerinden yükleme yapmasını istedi. Otobüs şoförü, hemşire kadının yükleme yapmasına müsaade etmeyince ikili arasında sözlü tartışma çıktı. Tosun’un kartına bakiye yüklemesine rağmen kontak kapatan otobüs kaptanı, vatandaşların mağdur olmasına sebep olurken, şehir trafiğinin de uzun bir süre aksamasına sebep oldu.

“BEN HEMŞİREYİM”

Kendisini zorla otobüsten indiren kaptana sitem eden Hemşire Tosun, “İşten çıktım arkadaşlar, ben hemşireyim. Evime gideceğim, çocuğuma gideceğim” diye tepki göstererek, “Paranı vermeyeceğim, kartımı okutmayacağım demedim. Kimseye zorluk çıkarmadım. Yükleme yapmamı bekleyemezmiş, bana ‘aşağı in’ dedi. Siz hiç böyle bir şeyle karşılaştınız mı? ” diyerek sitem etti.

VATANDAŞLARI DA İNDİRMEDİ

Vatandaşı mağdur ettiği düşüncesine kapılan Hemşire Tosun, defalarca yolculardan özür dilerken, otobüs şoförü ise özür dilemek yerine, tüm kapıları kapatarak ev ve iş yerlerine yetişmek için inmek isteyen yolculara da engel oldu. Vatandaşlar havasız bir şekilde dakikalarca otobüs içerisinde kalırken, yolcuların isyanı sonrası şoför kapıları açtı ve mağdur olan yolcular kendilerini güçlükle dışarı attı.

“KARAKTERİNE YAZIK”

Otobüs kaptanının kendilerini mağdur etmesi üzerine vatandaşlar, “Hiç gerek yok böyle bir şeye, Allah sizi ıslah etsin, uzatma abi millet bekliyor. Aynı şeyi biz de yapıyoruz, hiçbir şoför sizin verdiğiniz tepkiyi vermiyor. Bu kadar mı tahammülsüzsünüz. Sizin yaptığınız ayıp. Karakterine yazık karakterine” diye tepki gösterirken kontağı kapatılmasıyla ilgili otobüs kaptanı, “O sorun benim sorunum” şeklinde cevap verdi.

POLİSLERE ZORLUK ÇIKARDI

ihbar üzerine olay yerine gelen Motosikletli Yunus Timlerine de zorluk çıkaran kaptan, “Bu arkadaşın bakiyesi yetersiz, indirmek istedim inmedi. Akşama kadar dert taşıyoruz. Biz nelerle karşılaşıyoruz. Bakiyesi olmayanı taşıma diyorlar taşımıyoruz. Antalya Ulaşım’ı da aradım polisi de. Sıkıntı bizde değil benim bu arabamı 15 gün bağlıyorlar. Kim veriyor benim paramı?” diye konuştu.

“TEK AMACIM EVE GİTMEKTİ”

Salgın sürecinin kahramanlarından biri olan Hemşire Tosun, “İşten çıkmıştım. Hemşireyim yoğun bir günün stresinden sonra tek amacım evime gidip dinlenmekti. Böyle bir şeyle karşılaşmak beni mahvetti. Hiç hakkı yoktu beni bu duruma getirmesine“ dedi. Ayrıca kaptanın hakaretlerine maruz kaldığını ileri süren Tosun, “Ben sizin gibi karakterle hayatım boyunca karşılaşmadım. Size hakaret etmedim siz de bana edemezsiniz” diyerek sitem etti.

Polisin yoğun ikna çabasının ardından kontak çalıştıran otobüs kaptanı mağdur olan hemşireyle beraber yoluna devam etti.

“BU OLAYLAR BİZİ ÜZÜYOR”    

Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, konuyla ilgili Lider Gazete’ye açıklama yaptı. Pandemi döneminde zor şartlarda hizmet veren sağlık çalışanlarının vatandaşlar tarafından alkışlansa da bu tür üzücü olayların yaşandığını söyleyen Kuluöztürk, “Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları, toplumun sağlığı için çocuğunu dahi evinde göremiyor. Annesine sarılıp elini öpemiyor. Çocuğunu öpüp koklayamayan sağlık çalışanlarının biraz daha toplumun içerisindeki yaşayışında hoşgörünün olmasını canı gönülden istiyorum. Bu tür olaylar bizi üzdü, üzmeye de devam ediyor” dedi.

“RUHSATI MEN EDİLMELİ”

Otobüs kaptanı tarafından yapılan muamelenin bir sağlık çalışanından ziyade bir kadına yapılmasını nefretle kınadığını belirten ve yetkililere çağrıda bulunan Kuluöztürk, “Sağlık çalışanlarının hoşgörüsünü bıraktık, bir kadına toplumun gözü önünde parmağını soka soka bu tür hadiselerin yaşanması bizleri apayrı üzdü. Bu tür insanların toplumdan ötelenmesi gerekiyor. Otobüs kaptanının ibret olsun diye büyük bir ceza alıp ruhsatının men edilmesini lazım. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Bu tür insanların konuşmasını üslubunu duruşunu bilmeyen insanların ruhsatının men edilmesi gerekiyor” diye tepki gösterdi.