İNANMAK İSTEMEDİĞİM İHTİMALLER!

Ligde oynadığı son 5 maçta 1 galibiyet ve 4 yenilgi alan turuncu yeşilli ekibimiz yine bize farklı duygular hissettirmeye devam ediyor. Sezon başında uçan kaçan Alanyaspor bırak puan almayı gol bile atamaz bir hale nasıl geldi? Şimdi bu noktada özellikle sosyal medyada bazı iddialar gündeme geliyor…

-Alanyaspor maçlarını satıyor mu?

Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ligde çok rahat bir konumda bulunan Alanyaspor’un nasıl olsa benim için lig bitti diyerek maçlarını sattığı konuşuluyor. Öncelikle Alanyaspor ne bunu yapacak bir kulüp ve yöneticileri de öyle insanlar değiller. En önemlisi ise ligde galibiyete 3 Milyon gibi bir para veriliyor artı yayın geliri ligdeki sıralamana göre oluyor. Bu paradan fazlasını kim verecekte maçı alacak? Türkiye’de şike olmuştur ama eskiden olmuştur. Endüstriyelleşen futbolda öyle maç satın almak imkansızdır. Bunları düşünmek tamamen hayalciliktir.

-Alanyaspor Avrupa’ya gitmemek için yeniliyor?

Geçen yıl Avrupa Kupası’na katılım hakkı elde eden ancak ilk turdan veda eden Alanyaspor, Avrupa Kupalarına gitmemek için maçlarını kazanmadığı iddia ediliyor. Bu da hayali bir iddiadır. Avrupa Kupası’na gitmek prestif ve maddiyat olarak önemli. Sezonu erken açma sorunu var, bu sezon başında sorun yaşamadık hatta erken form tutunca uzun süre lider olduk ligde. 5 maçta 4 yenilgi alıp hala ligde beşinciliği kaybetmemiz de ilginç tabi…

 -Futbolcular bilerek oynamıyor?

Bu iddia bazen gerçekleşebiliyor. Ya parasını almayan futbolcular ya da teknik adamla arası iyi olmayan futbolcular bu şekilde takımı sabote edebiliyorlar. Alanyaspor’da da daha önce bu tarz şeyler, futbolcuların gruplaşması gibi durumlar yaşadık. Ancak bu sene futbolcuların paraları fazla fazla ödeniyor ve her futbolcunun teknik direktör Çağdaş Atan ile arası gayet iyi. Uzaktan mantıklı bir sebep ama yakından bakınca böyle bir durum söz konusu dahi değil.

-Çağdaş Atan ile yollar ayrılacak?

Yönetim ile Çağdaş Atan’ın arasının açıldığı ve sezon sonu hocanın gideceğini söyleyerek bu sonuçları ona bağlıyorlar. Defalarca söyledim yine söylüyorum. Çağdaş Atan gitmeyecek. Hem yönetim hem de futbolcular kendisinden fazlasıyla memnun. Hem gidecek olsa bile bu genç yaşta böylesine hırslı bir hoca maçları bırakmaz. Son anına kadar iyi işler yapmaya çalışır.

Bunlar gibi daha çok fazla iddia ve safsata var. Şimdi bu saçmalıkların hepsini bir kenara bırakın. Bunlar taraftar görünümlü düşmanların lafları. Ben size nedenini açıklayayım:

Sakat oyuncularımız çok fazlaydı ve geriye dönüşleri iyi olmadı. Hem teknik direktör hem de futbolcular takım halinde formsuz bir dönemden geçiyorlar. Kupadan da elenince tamamen hedefsiz kalınması ve uğruna oynanacak pek bir şey kalmaması. Takımların Alanyaspor’u iyiden iyiye çözmeleri.

İşte neden bu. İşte futbol bu. Karışık görünür ama çok basit. Kimse kendini akıllı zannedip farklı sularda yüzmeye çalışmasın..

Ligin ilk yarısında aynı 5 maçlık periyotta 3 yenilgi 2 galibiyet almıştık zaten. 1 yenilgi fazla aldık diye mi tüm bu yaygara.