İNADI BIRAKIP, AŞINIZI OLUN!

Tüm dünyanın başına illet olan koronavirüs nedeniyle sevdiklerimizi hiç beklenmedik anda kaybediyoruz. Gün geçmiyor ki tanıdığımız birinin ölüm haberini alalım. Baktığımızda ölümlerin birçoğunun aşı inadı yüzünden yaşandığını görüyoruz.

 Koca koca aklı başında insanların inatları hayatlarına mal oluyor. Yani, ölümlere baktığımızda hep aşısızlar çıkıyor karşımıza. Hep inat ve yanlış inanış yüzünden bunlar diye düşünüyorum.

Covid-19 aşısı ile ilgili bilgi eksikliğinin tetiklediği yanlış bilgi dalgası hastalık ve hastalıkla mücadeleyi zorluyor. Yanlış bilgiler yanlış inanışlara neden oluyor.

Örneğin, BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in aşı olmadığı iddiası,  Pfizer-BioNTech aşısı çalışmalarında 6 kişinin öldüğü yalanı, aşılarının iç organları zarar verdiği safsatası. Ve dahası Bill Gates’in aşılama yoluyla nüfusu azaltmayı hedeflediği.

Vallahi ben 2 Sinovac 2’de BioNTech aşısı oldum. İç organlarım falan zarar görmedi. Allah’a şükür dimdik ayaktayım. En azından kendimi ve sevdiklerimi korumaya almış oldum.

Ben hep şunu söylüyorum; gelin inadı bırakın, biran önce aşılarımızı olalım. Çocuklarımız, sevdiklerimiz ve ülkemiz için aşı olmaktan başka şansımız yok. Bu ülke son 2 yıl içerisinde çok badireler atlattı. Yangınlar, seller, depremler ve pandemi derken çok sıkıntılı günler geçirdik.

Küçük esnaf ve sanatkarlar, büyük işletmelerde olmak üzere herkes yara almış durumda. Biz tekrar bu kapanmayı falan ekonomik olarak kaldıracak durumda değiliz.

Ben ülkemi seviyorum; insanların artık boynunun yere eğilmemesini istiyorum. Bu insanlara, çoluğa çocuğa günah. Günah çünkü bu illet nedeniyle kayıp bir nesil yetişmek üzere.

Bunun için gelin bırakın şu inadı ve aşınızı hemen olun. Yoksa sizin yüzünüzden daha çok canlar yanacak. Gelin bu vebali ne siz ne de sizden sonra gelecek nesiller ödemesin.

El ele tutuşmayı, sarılmayı özlemedik mi? En azından bunun hatırı için gelin şu kuru inadı bırakın ve aşınızı olun.

TOKGÖZ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Bir dönem CHP’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan Recep Tokgöz. Birçok Antalyalı yakından tanır. Öyle zaman gelir ki kendi partisine bile muhalefetlik yapar.

Haklıyı haksızı doğruyu yanlışı bir birine karıştırmaz. Doğrucu Davutlardan biridir. Bu nedenle partisindeki acımasızlığın eseri olarak bir köşeye itilmiştir.

Hani dedim ya, “Kendi partisine bile muhalefet eder” diye. İşte bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını bir türlü kabullenemediği Muhittin Böcek’in peşini hiç bırakmıyor.

Ya bir icraatını eleştiriyor ya da yaptığı yanlışı. İşte Recep Tokgöz son olarak Işıklar-Konyaaltı arası çalışan tramvayı ele almış. Tramvayın yenilenmesi gerekirken eski vagonların hala çalışıyor olmasını eleştirmiş!

Tokgöz diyor ki, “Yeni yönetim bu eskimiş tramvayı yenilemek yerine o güzergahta çalışacak elektrikli otobüs almış. Bunu bir basınla paylaşmış bol bol resimler vermişti. Üzerinden aylar geçmesine rağmen bu otobüsler faaliyete geçmediği gibi demir yığını eski emektar vagonlar hizmete devam ediyor. Baştan beri otobüs olayına karşı olduğumu raylı sistem üzerinde lastik tekerlekli ulaşıma hangi sivri akıllı düşündü diye akıl yorarım. Yalnız Varsak’tan gelen tramvay hattı Işıklar’dan gelen tramvay hattı ile birleşmiyor neden? Yönetim açıklama yaparsa kamuoyu aydınlanmış olur. O alınan otobüs ne oldu? Ne olacak? Eski hattaki eski vagonlar yenilenecek mi? Bu sorulara ‘biz birlikte yapacağız’ diyen Başkan cevaplarsa bilgimiz olacak.”

Vallahi Tokgöz haksız sorular sormamış. Hakikaten o lastik tekerlekli otobüs ne oldu? Ortalarda görünmüyor. O damı hurdaya gidecek? Bakalım Başkan Böcek sorulara cevap verecek mi? Bekleyip göreceğiz.

KAPALI YOL BAŞ AĞRITIYOR

Herkesin Kapalı Yol olarak bildiği Kazım Özalp Caddesi’ni geçtiğimiz günlerde ele almış bir sıkıntıya dikkat çekmiştim. Demiştim ki, “Eline mikrofonu alan provokatörler burada halkı taciz edercesine sorular soruyor. Önlem alınmalı” demiştim.

Ben bir konuyu gündeme getirmiştim. Meğer Kapalı Yol’un bir çok sıkıntısı varmış. Dün sosyal medyaya yansıyan sıkıntıları görkünce dudağım uçukladı.

Antalya’nın Kapalı Yol çarşısı imdat diyor başlıklı paylaşımda, “zorla para isteyen dilenciler, taciz edercesine epilasyon merkezi broşürü dağıtanlar, gece-gündüz banklarda yatanlar, müzik yaptığını zanneden sokak sanatçıları tarafından işgal altında. Kapalı Yol esnafı acil çözüm istiyor” ifadeleri yer aldı.

Bazılarına ben de tanık oldum. Bazı konular polisi bazı konularda zabıtayı ilgilendiriyor. Umarım hem Antalya Emniyet Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediye Zabıtası bu yolda gerekli tedbiri alır.  Çünkü bu yazılan sorunlardan sadece esnaf değil o bölgede alış veriş yapan vatandaşlarda rahatsız.