İMZAYI ATTI ANTRENMANA ÇIKTI

Antalyaspor, teknik adam arayışlarında son noktayı koydu. Kırmızı-Beyazlılarla 3.5 yıllık anlaşmaya varan Ersun Yanal, ilk çalışmasına da dün çıktı

Tamer Tuna ile yolların ayrılmasının ardından teknik adam arayışlarına başlayan Antalyaspor, çalışmalarının sonuna geldi. Kırmızı-Beyazlılar, Abdullah Avcı ile birlikte listenin ilk sırasında yer alan Ersun Yanal, 3.5 yıllık anlaşmaya vardı. Önceki gün akşam Antalya'ya gelen deneyimli teknik adam, sağlık kontrolünün ardından sözleşmeye imzasını atarken, ilk çalışmasına da çıktı.

ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ

Yapılan anlşmanın ardından açıklamalarda bulunan Basın Sözcüsü Murat Süğlün, güvendikleri bir ismi göreve getirdiklerini söyledi. Yanal'ın Türk futboluna önemli katkılarının bulunduğunu ifade eden Süğlün, "Gençler ve tecrübeli oyuncuların bir arada oynayacağı başarılı bir takım olacağız. Antalyaspor'un geleceği genç oyuncularla uzun yıllar Türkiye ligini domine ederek, önümüzdeki yıllar şampiyonluğa oynayacak takım yaratmak istiyoruz. Ersun hocanın da gelmesindeki tek nedenimiz bu. Ersun hocanın düşünceleri de bizim projelerimizle örtüştüğü için geldi. Kısa vadeli programımız yok. Uzun vadeli plan yapıyoruz. Hem taraftarımız hem Türkiye altyapıya önem veren Antalyaspor görecek" diye konuştu.

TAZMİNAT MADDESİ YOK

Ersun Yanal ile uzun vadeli anlaşmaya imza atan Antalyaspor, olası bir fesih durumunda ise elini güçlü tuttu. Rıza Çalımbay'ın ayrılış sürecinde tazminat maddesi sebebiyle sıkıntıya düşen Kırmızı-Beyazlılar, daha sonra gelen tüm teknik ekiplerde olduğu gibi makul rakamlarla karşılıklı fesih maddesi, Ersun Yanal ile yapılan sözleşmeye de eklendi. Sözleşmeye tazminat maddesi ekletmeyen Kırmızı-Beyazlılar, yolların ayrılması durumunda tazminat ya da sözleşmenin kalan kısmı kadar ödeme yapmak zorunda kalmayacak.

1 ŞAMPİYONLUĞU VAR

58 yaşındaki Ersun Yanal, son olarak Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı. Yanal kariyerinde Denizlispor, Yeni Salihlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, A Milli Futbol Takımı, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'yi çalıştırmış, 2014 yılında Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. Süper Lig'de bugüne kadar 440 maça çıkan 58 yaşındaki çalıştırıcı, 185 galibiyet, 111 beraberlik ve 144 yenilgi gördü.

KORAY GEÇGEL