İmza şov başladı

Transfer sezonunun sakin takımları arasında yer alan Alanyaspor’da şov şimdi başladı. Bugüne kadar daha çok genç futbolcuları kadrosuna katan Antalya ekibi, önemli isimleri renklerine bağlamak için düğmeye basarken, bu kapsamda ilk imza Arnaud Lusamba'dan geldi.

Transfer sezonunda Jure Balkovec ve Zinedine Ferhat ile birlikte genç futbolcular Mert Yusuf Torlak, Yunus Bahadır, Cem Çelik, Oussama Targhalline ile Erencan Yardımcı’ya imza attıran Alanyaspor’da şov şimdi başlıyor. Kadrosuna en az 5 ismi daha bağlamayı planlayan Turuncu-Yeşilliler, şovuna Arnaud Lusamba ile başladı.

3 YILLIK İMZALADI

Yeni sezonda hedefleri büyütmek için yoğun mesai harcayan Antalya ekibi, Arnaud Lusamba’yı 3 yıllığına renklerine bağladı. Amiens ile yollarını ayıran 25 yaşındaki futbolcu, Alanyaspor'a transferinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "3 sene önce de transfer için buraya gelmiştim, o zaman olmamıştı. Demek ki kadermiş. Bugün burada tekrar buluşuyoruz. Taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Kariyerinde Nancy, Nizza, Cercle Brugge ve Amiens formalarını giyen Lusamba, geçen sezon ligde ve kupada 39 maçta süre alırken, 4 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

DOUMBIA TAMAM

Alanyaspor’un transferde büyük ilerleme sağladığı isimlerden birisi Idrissa Doumbia oldu. Bonservisi Sporting Lizbon’da olan 24 yaşındaki futbolcunun kiralanması için anlaşma sağlayan Alanyaspor’un, Fildişi Sahilli futbolcuyu 1 yıllığına renklerine bağlamayı planlıyor. Yapılan anlaşmaya göre, orta saha oyuncusunun 500 bin euroluk maaşını da Alanyaspor ödeyecek.

GEÇEN SEZON BELÇİKA LİGİNDE OYNADI

Sporting Lizbon ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fildişi Sahilli futbolcu, geçen sezon Belçika ekiplerinden Zulte Waregem formasını kiralık olarak giydi. Belçika liginde 19 maça çıkan genç futbolcu, skor katkısı sağlayamadı.

SIRADAKİ BOULAYA

Alanyaspor’un transferde büyük aşama kaydettiği diğer isim ise Fransa’nın Metz takımıyla yollarını ayıran Farid Boulaya… 2018 yılından bu yana Metz formasını giyen 29 yaşındaki futbolcu, sözleşmesini tamamlamasının ardından takımıyla yollarını ayırdı. Bonservisini eline alan Cezayirli futbolcu, Metz formasıyla 4 sezonda 132 maça çıkarken, 18 gol ve 20 asist üretti. Başarılı futbolcu, geçen sezon ise 34 maçta 6 gol ve 8 asistlik performans ortaya koydu.

BERKAN KUTLU’YU DA İSTEDİ

Geçen sezon Emre Akbaba’yı kiralayarak eski oyuncusunu adeta hayata döndüren Alanyaspor, bir kez daha benzer bir hamle için Galatasaray’ın kapısını çaldı. Geçtiğimiz sezon başında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer olan Berkan Kutlu için kiralama talebi iletildi. 24 yaşındaki futbolcu, Sarı-Kırmızılıların gelecek sezonki planlamasında geri planda kalırken, bu transferin de tamamlanması için yoğun çaba sarf ediliyor.