İMTİHAN DÜNYASI

Dünya hayatının tek gerçeği bir imtihan yeri olmasıdır, bunu için dünya hayatımız geçici, ahiret hayatımız ise ebedidir. Ahiret hayatımız dünya hayatının hesabıdır. Dünya hayatımız ise hak-batıl mücadelesi şeklinde tanzim edilmiştir.

****

Bu mücadele İlk İnsan ve Peygamber Âdem (a.s.)’dan günümüze kadar süregelmiştir ve kıyamete kadar da devam edecektir. Hak İslam’dır ve her şart altında değişmeyen gerçektir. Bir ıslah yoludur. Gayesi bütün insanlığın dünya ve ahiret saadetidir.

****

Adaleti, iyiliği, marufu yayar, yürütür. Zulmü, kötülüğü, münkeri kaldırır, yasaklar. Bu yolu tarih boyunca peygamberler ve onların yolundan yürüyen takva sahibi şuurlu Müslüman topluluklar temsil etmişlerdir. İnsanlık ne zaman bu asıl yolda yürümüşse saadet bulmuştur.

****

Batıl, materyalizmdir, her şart altında yanlış olan bir ifsat yoludur. Bu yol münkeri, zulmü, kötülüğü yürütür; marufu, adaleti, iyiliği yasaklar. Bu yolu da tarih boyunca başta Şeytan olmak üzere nefislerini ilah edinenler, Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller temsil etmişlerdir.

****

İnsanlık ne zaman bu fasit yolda yürümüşse krize düşmüş ve helak olmuştur. Batılın gayesi de insanları ifsat ederek dünya ve ahiret hayatlarını karartmaktır.

****

Tevhidi esas alan İslam milleti tek bir ümmettir. İslam ümmetinin dışında kalan batıl görüşe sahip insanların zihniyetleri, soyları, sopları, inançları ve mezhepleri her ne kadar çok çeşitleri ihtiva ediyorsa da şuurlu bir teşhis yapıldığında görülür ki, bunlar şer güçler tarafından kontrol edilip yönlendirilen tek bir millettir.

****

Bunun böyle olması ‘küfür tek bir millettir’ esasındandır. Takva sahibi ve şuurlu Müslümanların dünya imtihanını kazanması, İslam’ın temel esasları üzerinde ittifak ederek batıla karşı gereken mücadeleyi hikmetine uygun olarak yürütmesine bağlıdır.

****

SON SÖZ

Bu çalışmada insanın yaratılışı ile ilgili bilgiler Kur’an ayetlerinin çeşitli meal ve tefsirleri başta olmak üzere peygamberler tarihi, Kur’an atlasları gibi kaynaklar taranarak açıklanmaya çalışılmıştır.