İMTİHAN

Hayatta en çok neyi istersen onunla imtihan edilirsin. Doğanın kanunu denen bir kavram var; bir de bu kanunu kendimize uyarlamamız tabi.

***

Kendi doğamızın kanununu yaratmakta biraz üşengeç davranıyoruz sanki, ya da yarattığımız kanunlarımıza sadık kalabiliyor muyuz?

***

***

Gözbebeğimiz gibi baktığımız, önem verdiğimiz duygularımız var. ‘’Hayat Çınarı’’ diye tabir etsek yanlış olmaz sanıyorum o duyguları sahiplenme duygumuz yüksek, aslında biliyoruz ki insan duygularıyla yaşar.

***

Hangi duygunun elinden tutup yürürsek yolu, o duygu bize rehber olur. Cam kenarından izlemeye devam ettiğin duygularına cam kırıkları duyguların meydan okumasın.

***

Hangi gözle bakarsan o renktedir dünyan. Tam ortasında bulunduğumuz ne çok serüven var ömürde. Hayatın tam ortasına merdiven dayamak gibi bazı duygularımız…

***

Hayata her şey ne kadar da zorlaşıyor bazen. Adımlarımıza çığır açmak istiyoruz, yolumuz tıkanıyor ezber bozan düşüncelere yaslamak istiyoruz zihnimizi, bulanık görüyoruz kısacası sanki biraz çıkmaza düşüyoruz…

***

Berrak duygulara katılıp da kapılıp gitmek istiyor gönül sonsuz umutlar biriktirmek istiyor ufka. Bizden ziyade başka bir biz yaratıyoruz kendi içimize zaten insanda da bir görünen bir de göstermediği iç dünyası vardır ya.

***

İç dünyanızda biriktirdiğimiz duygularımız yanıbaşı dostumuzdur. Burukken onlar yoldaştır bazen, hüzünlüyken onlar yanımızdadır.

***

Gecesi gündüzü yoktur içimizdeki duyguların, dilediğimiz zaman gelirler, çağırınca gelirler, uğurlayınca giderler. Gecenin bir yarısı gözlerimizi geceye açtığımızda, aklımıza sevdiklerimiz gelir. Belki çok uzaktalar ama içimizdeki o duygular sayesinde yakın olurlar bize…

***

Hani en çok isteyip de kavuşamadığımız sürekli hayaliyle yaşadığımız şeyler vardır. Belki iç dünyamızda belki aile hayatımızda belki iş yaşamımızda. Hep kovaladığımız hayallerimiz vardır.

***

 ‘Bir gün olacak’ diye zihnimize kalıcı misafir ederiz düşüncemizi. Lakin ne kadar çok istesek o kadar uzakmış gibi gelir bize hani. İnsan en çok neyi isterse onunla imtihan edilir.

***

Bu noktada bize çok şey düşüyor. Hayallerimizin peşine takılıp sağlam şekilde kovalamak gibi. Pes etmeden, yılmadan ve en önemlisi vazgeçmeden.

***

Belki hayalimiz tam olarak olmayacak ama emeğimizin karşılığını en güzel şekilde almak için inanmak gerektiği konusunda ısrarcıyım.  Bazı hayallerimiz şekil değiştirerek bize gelecektir.

***

MUTLULUK SÜSÜ

Belki hayal ettiğinden daha güzeli olacak. Yüreğine mutluluğu değen her şey güzeldir. Sen yüreğinden yakala yeter ki hayatı. Hayallerin zihnini, mutlulukların yüreğini süsler.