İMAMLAR İÇİN KADRO ÇAĞRISI

Mil-Diyanet-Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, 4/B sözleşmeli imamların kadroya geçebilmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. 4/B sözleşmeli imamların kadroya geçebilmesi için açacakları davaları maddi yönden destekleyeceklerini söyledi

Mil-Diyanet-Sen, 4/B sözleşmeli imamların kadroya geçebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Açılacak davalara maddi destek vereceklerini belirten Mil-Diyanet-Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, “Yıllardır diyanette kangren haline gelen 4/B sözleşmeli imamların kadroya geçmesi ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesini vermeye başladı. Yıllardır gözü kulağı diyanette olan imamların bu mahkeme sürecinde kadroya geçmeleri için var gücüyle çalışan bir sendika, ilk defa  4/ B üyelere bir umut oldu. Sözleşmeli personelimizin, kadroya geçmek amacıyla açacakları davalarda, anlaşmalı hukuk bürolarımız aracılığıyla sendikacılık tarihinde bir ilke imza atıyoruz. Açılacak dava sürecinde yapılacak tüm masraflar ve giderler, üyelerimizi ekonomik olarak zor durumda bırakmamak amacıyla dava sonuna kadar talep edilmeyecektir. Böylece; davaların kazanılması halinde, üyelerimiz hiçbir ödeme yapmayacak cebinden bir kuruş çıkmayacaktır. Davaların kaybedilmesi halinde ise, üyelerimizce sadece dava masraf ve giderleri (yargılama giderleri ve vekâlet ücretleri dâhil) ödenecektir” dedi.

YAPARSA MİL-DİYANET SEN YAPAR

Bu çalışmanın personeller tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Ağlamaz, “Paylaştığımız bu açıklamanın ardından genel merkezimizin telefonlarını adeta kilitleyen 4/B sözleşmeli personelimize teşekkür ediyoruz.  Alışılmış sendikacılığı bırakıyoruz ve yeniden format atarak sendikal mecrada yeni bir dönemi başlatıyoruz.   4/B sözleşmeli personelin bir an önce kadroya geçmesi için yetkililerin gereken adımı atmalarını temenni ediyoruz. Artık yeni sloganımız, yaparsa Mil-Diyanet-Sen yapar” diye konuştu.

 Talip Gökhan YÜMSEL