İMAM HATİPLİLER YUNUS’UN İZİNDE

2021 yılının UNESCO tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi münasebetiyle "Gelin Tanış Olalım" adlı eTwinning projesi Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlendi. Hazırlanan proje ile Yunus Emre'nin şiirleri öğrencilere ve velilere tanıtıldı.

Sadık Çetin SADAK

ADINA YAKIŞIK PROJE

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı ve Yunus Emre Yılı olarak ilan edildi. Uluslararası alanda okulların projelerini paylaştığı ve yardımlaştığı "eTwinning" platformunda başlatılan projeye, Antalya’nın yanı sıra diğer bölgelerdeki illerden 10 okul dahil oldu. Bu kapsamda ‘Gelin Tanış Olalım’ eTwinning projesiyle öğrencilere Yunus Emre’yi daha yakından tanıyarak, felsefesini anlamaları amaçlandı.

SEVGİNİN DİLİ YUNUS EMRE

Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan okullarından birisi olan Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin de katıldığı proje çalışmalarında sevgi, saygı, hoşgörü temalı birçok etkinlik yapılarak öğrencilerin farklılıklara saygı duyan bireyler olarak yetişmeleri desteklendi. Öğrenciler teknolojiyi de kullanarak özgün birçok ürün ortaya koydu. Proje final ürününde bütün öğrencilerin şiir ve resimleri ile katkı sunduğu, öğretmenlerin seslendirdiği ortak bir çalışma olarak dijital bir kitap hazırlandı.

Projenin kapanış programında Yazar Özlem Pekcan ile ‘’Çocuk Yüreklerde Yunus Emre’’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Yazar Özlem Pekcan anlaşılır ve akıcı anlatımı ile öğrencilerin yüreklerindeki Yunus Emre’ye seslendi.