İLLERİN KADERİ BELLİ OLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe'de gerçekleşecek. Toplantının ana gündemi ise koronavirüs ile mücadele olacak. Olası yeni tedbirlerin gözden geçirileceği toplantıda illerdeki vaka artışı ve aşı çalışmalarında gelinen son nokta değerlendirilerek, yeni kararlar alınması bekleniyor

HER İL DEĞERLENDİRİLECEK

Mutasyonlu illerin sayısı son Bilim Kurulu Toplantısı'nda 76 olarak açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nda yeni kararların alınması bekleniyor. Her il özelinde değerlendirmelerin yapılacağı toplantıda, vaka haritasındaki illerin risk durumuna göre bir kapanmanın uygulanıp, uygulanmayacağına karar verilecek. Öte yandan aşı çalışmaları da Kabine Toplantısı’nda masada olacak. Bununla beraber Türkiye'deki aşılanma süreci ve yerli aşı çalışmaları da değerlendirilecek.

ANTALYA’DA SON DURUM

Risk haritasında mavi (düşük riskli) illerin sayısının azalması ve kırmızı (çok yüksek riskli) şehirlerin artması da Kabine'nin gündemindeki bir diğer konu olacak. Antalya’nın da 19 ilçesinin vaka dağılımları 1-7 Mart tarihleri arası temel alınarak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Bu verilere göre 19 ilçeden 7’si kırmızı, 8’i turuncu, 2'si sarı ve 2 ilçe mavi renkli kategoride yer almıştı. Kırmızı kategoride en yüksek vaka sayısının görüldüğü ilçe Alanya olurken, sıfır vaka ile Gündoğmuş mavi kategoride yer aldığı açıklanmıştı.

HABER MERKEZİ