“İLLA EDEP, İLLA EDEP”

Sevgi, saygı ve hoşgörünün vücut bulmuş halidir Yunus Emre; Yani bizim Yunus… Hani her sözünde bir ibret, her cümlesinde bir ders, her kelimesinde ise bir mana olan o büyük şahsiyet. İşte 2021 yılını o büyük zata ithaf ettik.

Alabilene o kadar büyük dersler veren o büyük zatın sözleri maalesef bazı siyasetçilerin semtine hiç uğramamış.Eğer uğramış olsa idi bir birlerine bu kadar ağır sözler kullanıp vatandaşın yüzünü kızartmazlardı.

Vatandaşın yüzünü kızartıyorlar diyorum çünkü öyle siyasiler türedi ki maalesef bazılarında kızaracak yüz bile yok onların yerine onu izleyen vatandaşın yüzü kızarıyor.

Üç beş oy uğruna rakibinize en ağır sözlerle yüklenmek, birkaç koltuk bizde kalsın mantığı ve tabanına şirin görünmek için rakibinizi eleştirmek gayet normaldir.

 Ancak mevkiiniz ve makamınız ne olursa olsun rakibinize asla ve asla hakaret edemezsiniz, etmemelisiniz. Hem siyasi hem de insani olarak kişinin ahlakı bunu gerektirir. Ancak yukarıdaki satırlarda da dile getirdiğim gibi bu yüksek karakter ve şahsiyet gerektiren vasıflar bazı siyasilere uzak kalıyor.

“Siyasetin tek limanı ahlaktır” diye ne güzel söylemiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan demişken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in onun için yaptığı benzetme aklıma geliverdi.

Ne demişti Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Benyamin Netenyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı

Vay anam vay… Hele şu benzetmeye bir bakar mısınız?

Bir yanda mazlum milletlerin sesi olabilmek, Sadece Türk Dünyası değil, gönül coğrafyamızda, Müslüman milletlerin uğradığı haksızlıklar karşısında onlara yardım edebilmek için çırpınan, ülkesinin imkanları nispetinde dik duruşu ile mazlumları mezalimden kurtarma gayretindeki Erdoğan,  diğer yanda ise dünyanın gözünün içine baka baka Müslüman kanı akıtan cani, barbar, gaddar eli kanlı masum çocukların katili Netanyahu…

Nasıl bir benzetmedir bu Allah aşkına?  Sayın Akşener; sen bizim ülkemizin Cumhurbaşkanını bir katile, Müslümanların kutsal mekanına saldıran şerefsize, insanlıktan nasibini almamış mahlukat suratlı bir caniye nasıl benzetebildin acaba?

Vallahi bu benzetmenden dolayı senin yerine benim yüzüm kızardı ne yalan söyleyeyim.  Ayıp, gerçekten çok ayıp.Ne diyordu bizim 2021 yılını ithaf ettiğimiz Yunus; Gezdim Halep ile Şam’ı eyledim ilmi talep,Meğer ilim bir hiç imiş, İlla edep, illa edep…

Sayın Akşener bu benzetme ne bir Türk’e ne de bir Müslüman’a yakışmaz da yapılmaz da… Daha önce Cumhurbaşkanını “Franco özentisi diktatör bozuntusu” gibi sözlerle eleştiren ortağınızdan geri kalmamak adına yaptıysanız başardınız bilesiniz.

Ha CHP’li Özgür Özel’in o benzetmesi, ha sizin yaptığınız bu benzetme. Yok aslında birbirimizden farkımız der gibisiniz.