İLKOKULDAN İTİBAREN SORUMLULUK EĞİTİMİ

‘E-Twinning Sorumluluklarımı Seviyorum Projesi’ kapsamında Kepez Mevlana İlkokulu öğrencileri keyifli bir zaman geçirdi.

Bayram OKUDAN

Türkiye’de birçok şehirde uygulanan ‘eTwinning Sorumluluklarımı Seviyorum Projesi’, Antalya’da da devam ediyor. İlkokul öğrencilerine sorumluluklarını öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında, proje koordinatörü Kepez Mevlana İlkokulu öğretmenlerinden Narin Atak ve  Şerife Tufan İlkokulu öğretmeni Havva Çakmak ile proje ortakları Mevlana İlkokul öğretmeni Ayşegül Ertosun, Z. Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu öğretmenleri Nursel Acar, Fatma Gezen ile Demet Korkmaz öğrencileriyle buluştu. Buluşmada, Mevlana İlkokulu öğrencileri, Z. Marsel-Z.Denizhan Öner İlkokulu öğrencileri ile tanışarak keyifli zaman geçirdi.

GELECEĞE HAZIRLIK

Proje koordinatörü öğretmenlerden Narin Atak. ekim ayında başlayan ‘eTwinning Projesi’nin amacının farklı kültürde bulunan çocukları bir araya getirmek olduğunu söyledi. Atak, “Çocuklarımızın kendisine, ailesine, okuluna, topluma, doğaya, milli kültür ve değerlerine karşı sorumluluklarını bilerek yaşantılarında bu faktörleri uygulayabilmelerini sağlamak için yola çıktık. Umarım bunu başarırız” dedi. Proje sayesinde öğrenciler, ailesi ve arkadaşları ile birlikte kaliteli zaman geçirmeyi öğrenecek, kendini grup önünde ifade edebilme becerilerini geliştirerek özgüvenlerini arttıracak.