İLKLERİN OSB'Sİ: AOSB

AOSB Başkanı Ali Bahar, bine yakın bilim insanının katılımıyla Dünya Melek Yatırım Forumu’nun 25-26 Ekim’de Antalya’da düzenleneceğini ve forumun, inovasyonun yanısıra turizme destek katacağını açıkladı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, Lider Haber TV’de yayınlanan Dobra Dobra programına konuk oldu. Gazeteci Ahmet Demir’in sorularını yanıtlayan Başkan Bahar, Dünya Melek Yatırım Forumu’nun 25-26 Ekim’de Antalya’da gerçekleşeceğini duyurdu. G-20 ve EXPO’dan sonraki en büyük organizasyon olacağını ifade eden Başkan Bahar, “Fabrikalar, AR-GE ve inovasyonla güçlenecek. Bine yakın bilim insanı gelecek. Hem turizme destek olunacak, hem bu işten para kazanılacak. Katma değeri olan bir forum olacak. Ayrıca, AOSB Proje Pazarı 26-27 Mayıs’ta düzenlenecek. Herkesi bekliyoruz” dedi. 

“PANDEMİDE İŞE ARA VERİLMEYEN TEK OSB”

İthalata bağımlılığın önüne geçilmesi gerektiğini savunan Başkan Bahar, ayrıca pandemide işe ara verilmeyen tek OSB olduklarını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Sanayide büyüdük, büyürken dışarıya ne kadar bağımlı olduğumuzu gördük. Hammaddede ithal ürüne çok bağlıyız. Bu nedenle kendimiz üretmeliyiz. İthalata bağımlılığı üzerimizden atmak istiyoruz. Güneş enerji sistemlerinin önemini ise çatılara özgürlük projesiyle anlatmaya  çalışıyorum. 2018’den bu yana kanuna girmesini istiyoruz. Bizden hizmet bekleyenlere vatansever bir ruhla hizmet veriyoruz. Antalya OSB’nin profesyonel bir kadrosu var. Sanayicimiz inanılmaz şekilde bize ilgili. Pandemide işe ara verilmeyen tek OSB’dir.”

“DESTEK DEĞİL, YATIRIM!”

Rusya-Ukrayna savaşının yalnızca iki ülke arasında değil, etkilerinin Antalya’da da sürdüğünü söyleyen Başkan Bahar, turizmcilere verilen teşviklerin destek değil yatırım olduğunu ifade ederek, “Antalya evrensel bir şehir. Bu evrensel şehirde misafer ettiğimiz insanlar savaşıyor. Devletimiz çok iyi yönetti bu krizi. Bunu atlatmaya çalışıyoruz. Antalya altın yumurtlayan bir tavuk. Turizmcilere birçok destek açıklandı. Bu destek değil, Antalya’ya yapılan yatırımdır” diye konuştu.

“EN İYİSİ OLDUĞUMUZU İDDİA EDİYORUZ”

Teknik Kolej’de eğiti alacak gençlerin kapışılacak gençler olduğunu belirten Başkan Bahar, şu ifadelere yer verdi:

“Meslek lisesi kavramının çok dışında. Çok önemli bir vizyonu var. 282 öğrenci aldık ve almaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin en iyi teknik kolejini inşa ettik. Gençlerimize vereceğimiz o kadar çok şey var ki... Çocukları borçlandırmıyoruz, en iyi şekilde eğitim almalarını sağlıyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz gençler kapışılacak gençler olacaklar. Aldıkları sertifikalar uluslararası sertifika. Gençlerimizin yetiştirilmesi bizim ilk önceliğimizdir. Türkiye’de hiç yapılmayan şeyler yapıyoruz. Tüm çocukları tek tek mülakattan geçiriyoruz. Puanlarına bakıyoruz ama en önemlisi de 1 sanayicimizi o mülakata sokuyoruz. Sanayicinin görüp de seçmesini istiyoruz. Yüzde 25 anadolu teknik program, yüzde 75 anadolu meslek programı öğrencileri. Türkiye’da başka örnekleri var ama biz en iyisi olduğumuzu iddia ediyoruz. Antalya OSB ilkerin OSB’sidir.