İLKLERİN OKULUNDAN BİR İLK DAHA

İlklerin okulu olarak bilinen Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, gelecek dönem İngilizce hazırlık sınıfının olacağını, böylece okulun eğitim süresinin 5 yıla çıkacağını açıkladı. Çevik, okulu tercih edeceklere çağrıda bulundu.

Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan ve ilklerin okulu olarak adını altın harflerle yazdıran Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, İbrahim Okumamış’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Turuncu Koltuk Programının canlı yayın konuğu oldu. Gelecek dönem okulda İngilizce hazırlık sınıfının da olacağını ve okulda eğitim süresinin 5 yıla çıkacağını ilk kez canlı yayında açıklayan  Çevik, velilere de çağrıda bulunarak, “İngilizce hazırlık sınıfı ile okulumuzun eğitimi 5 yıl olacak. 60 kişilik kontenjanımızla beraber, 5 yılın sonunca öğrencilerin İngilizceleri de mükemmel olacak. LGS tercihlerinde çocukları okulumuza yönlendirin.  Okulumuzu ziyaret edebilirler. Tercihlerde 1. Sıraya yazmalarını istiyorum. Her şey bir hayalle başlar. Gelin hep birlikte kanatlanalım” diye konuştu.

İLKLERİN OKULU

Tematik bir proje okulu olarak kurulduğunu, alanında ilk ve tek okul olduklarının altını çizen okul müdürü Çevik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu okula hibe edilen Boeing tipi yolcu uçağının okulun çehresini değiştirdiğini söyledi. Dünyada, Boeing, savaş ve tur atabilen T67 uçağı bulunan tek okul olduklarını ifade eden Çevik, “Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde rekreasyon olarak, similatör eğitimi de veriyoruz. Havacılık kuralları kanla yazılır diye bir tabir var. Öğrencilere ne kadar hassas olmaları gerektiğini öğreterek her türlü dala hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Çevik ayrıca, okulda yakıt dispanseri olduklarını belirterek, “Avrupada tek uçak yakıt dispanseri olan okul biziz. Türkiye petrolleriyle bunu profesyonelleştireceğiz” dedi.

HELİKOPTER MÜJDESİ

Helikopter için de çalışmalar yapıldığını ve yakın bir zamanda okula helikopterin de geleceğinin müjdesini veren Çevik, “Bir helkopter bahçemize gelecek. Yakın zamanda okulumuza gelirse, okulumuz tam bir müzeye dönecek. Bizim atölyemizde helikopter motoru var. Temel gayemiz, öğrencilerimizin üretim kısmında olmasını sağlamak” diye konuştu. 

TEKNOFEST 2022 GURURU

İHA AR-GE merkezi ile Teknofest-2022’de Bakü’de ülkemizi temsil ettiklerini ve bununla gurur duyduklarını söyleyen Çevik, “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okulumuzu ziyaretinde aldığı kararlarla okulumuzun çehresi değişti. İngilizce hazırlık sınıfı geldi. İHA atölyemiz 2 ayda kuruldu. Teknofest 2022’de ülkemizi gururla havacılıkta biz temsil ettik. O gururu biz yaşadık. Öğrencilerimiz yoğun bir çalışma içerisinde. Kurgulama ve üretim olarak ikiye ayırdık İHA atölyesini. Şuanda kendi dronlarımız havalanıyor. Dronlarımızı uçuruyoruz. Teknofest için yaptığımız dronu şimdilik bekletiyoruz” ifadelerine yer verdi.

ANTALYA’DAN DÜNYAYA AÇILDI

Dünya okulu olduklarını ifade eden Çevik, yurdışından gelen öğrencilerin stajını okullarında yapacağını ifade ederek, “Erasmus grubumuz var. Avrupa bize gıptayla bakıyor. Yurtdışından öğrenciler staj yapacak. Şuanda havacılıktaki bizim geldiğimiz noktayı sorguluyorlar. Hem eğitim kalitemizi hem devletimizin büyüklüğünin göstergesi. Bütün Avrupa ve Amerika okulumuzu tanıyor. Ülke sınırlarını aştık” dedi.