İLK SİFTAH VALİDEN

Üretimde devamlılığı sağlamak amacıyla kurulan ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketi 355. şubesi Muratpaşa’da açıldı. Açılışa katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından marketi gezerek ilk alışverişi gerçekleştirdi.

Mahsum ALTAŞ, Fatma ARSLAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla market fiyatlarındaki dalgalanmanın önüne geçmek amacıyla kurulan Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketi, çiftçilerden aldığı güçle büyüyerek 355. şubesini Antalya’da açtı. Doğal ürünlerin Antalya’da ilk kez tüketiciyle buluştuğu market dualarla açıldı.

Açılışa katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Tarım Kredi Kooperatifi’nin çiftçilere verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, “Çocukluğumdan bu yana tarım ve çiftçilikle uğraşan bir ailede yetişmiş olduğumdan dolayı Tarım Kredi Kooperatifi’nin çiftçilere sağladığı destek ve imkanlarla büyüdük” diye konuştu. Tarım Kredi Kooperatif Market’in anormal fiyat hareketliliğinin önüne geçmek amacıyla Antalya’da ilkinin açıldığını ve devamının da geleceğini söyleyen Vali Yazıcı, marketi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Yazıcı daha sonra koronavirüsle mücadelede hijyen konusuna dikkat çekerek, Limon kolonyası satın aldı ve ilk alışverişi gerçekleştirmiş oldu” şeklinde konuştu.

YALÇINKAYA’DA ALIŞVERİŞ YAPTI

Açılış duasını Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya da market alışverişini yaparak, “Çiftçimizi destekleyen ve birinci elden üreticilerimizin ürünlerinin satılığı market olduğundan tüketiciye de uygun fiyat sağladığı için açılışını yaptık. Antalyamıza, güzel bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Antalyamıza, tüketicimize ve çiftçimize hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.

ÜRETİMDE DEVAMLILIK

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır da Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduklarını, 158 yıldır Türk çiftçisine hizmet ettiklerini dile getirdi. Kacır, ayrıca kooperatif marketlerin, üretimde devamlılığı sağlarken, tüketicilerin kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından denge unsuru olduğunu belirterek, "Marketlerin amacı, yerli üretimi desteklerken aynı zamanda piyasa regülasyonunu sağlamaktır" dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçinin yanında olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada tarımın ve kooperatifçilik mantığının gelişimine paralel olarak Tarım Kredi Kooperatifleri de özellikle son dönemlerde bir dönüşüm içerisindedir. Bu manada Türk çiftçisini desteklerken onların daha iyi koşullarda ürünlerini satabilmesi ve tüketicinin mutfağına gidebilmesi için Tarım Kredi Kooperatifleri gerekli dönüşümü yaparak son üç yılda marketçilik sektöründe de yerini aldı” dedi.