CANLI ANLATIM

Fenerbahçe, Süper Lig'in 17. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek

Süper Lig'deki son iki maçında Medipol Başakşehir ve Kasımpaşa'yı mağlup eden Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor'u da yenerek seri yakalamak istiyor.

Ligde bir haftayı bay geçen sarı-lacivertli ekibin 29, rakibi Aytemiz Alanyaspor'un ise 30 puanı bulunuyor.

Fenerbahçe - Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Halil Umut Meler yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

İLK 11’LER

FENERBAHÇE: Altay - Nazım, Tisserand, Sadık, Caner - Gustavo, Ozan - Sinan, Pelkas, Valencia - Thiam

ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Siopis, Berkan, Efecan, Bakasetas, Davidson, Bareiro

FENERBAHÇE’DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor karşısında 3 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Tolga Ciğerci ve Filip Novak'ın yanı sıra çalışmalarını bireysel sürdüren Diego Perotti, Aytemiz Alanyaspor'a karşı kadroda yer almayacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi negatife dönen ve dünkü antrenmanın tamamında yer alan Caner Erkin ile çalışmalarını salonda sürdüren Serdar Aziz'in durumuna ise teknik direktör Erol Bulut karar verecek.

Öte yandan, Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Caner Erkin, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ozan ve Caner, Aytemiz Alanyaspor maçında kart görmeleri durumunda sarı-lacivertli ekibin ligin 18. haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağı maçta görev yapamayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

1.Halil Umut Meler ilk düdüğü çalıyor ve Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Stadı'ndaki mücadeleyi başlatıyor.

5.Fenerbahçe takımında Mame Thiam sarı kart ile cezalandırıldı.

9.İsabetsiz şut! Alanyaspor Efecan Karaca ile kaleyi yokladı ancak sonuç yok.

12.Gol! 1-0 . Sinan Gümüş takımını öne geçiren golü atıyor.

14.Sarı Kart! Davidson gördüğü bu sarı kartla gelecek maç için cezalı duruma düştü.

45.Hakem Halil Umut Meler karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor ve Fenerbahçe 1-0'lık skor ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

46.Halil Umut Meler'in düdüğü ile birlikte karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

47.Konuk ekip sol kanattan geldi, Moubandje'nin çevirdiği top savunmadan kornere gitti.

48.Anastasios Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Altay'ın uzaklaştıramadığı top Davidson'nun önünde kalıyor. Uygun durumda bulunan Davidson'un şutunda top auta çıkıyor ve Aytemiz Alanyaspor mutlak bir gol şansından olmuş oluyor.

52.Sinan'dan gelen pas ile topla buluşan Dimitris Pelkas ceza sahası yayı içinden şutunu çekiyor. Pelkas'ın şutunda top savunmadan sekiyor ve kornere gidiyor.

54.Sinan Gümüş'ün sol kanattan sert kestiği ortada, kale sahası içinde Marafona topa sahip oluyor.

59.Sinan Gümüş, Efecan Karaca'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gören oyuncu oluyor.

65.Marafona yaptırdığı penaltı sonrasında sarı kart görüyor.

70.GOOOLL!! Fenerbahçe Dimitris Pelkas'ın golüyle farkı ikiye çıkarıyor. Orta sahada gerçekleşen verkaç sonrasında Ozan Tufan pasını ceza sahası içerisindeki Pelkas'a aktarıyor. Pelkas çok şık bir vuruş ile topu kalecinin solundan ağlarla buluşturuyor ve skoru 2-0'a getiriyor.

81.GOOOLL!! Aytemiz Alanyaspor Khouma Babacar'ın penaltı golü ile farkı bire indiriyor. Babacar kazanılan penaltı vuruşunda top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor ve skoru 2-1'e getiren golü atmış oluyor.

87.Aytemiz Alanyaspor Khouma Babacar ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamıyor. Adam Bareiro'nun sağ kanattan ortaladığı topta, Babacar müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ama top kaleci Altay Bayındır'da kalıyor.

90.Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 6 dakikalık süre ekleniyor.

90. Kazanılan serbest vuruşta Giorgos Tzavellas'ın içeri ortaladığı topta, Altay Bayındır kalesinden çıkarak rahat şekilde topa sahip oluyor.

90.Gelişen kontra atakta, Mert Hakan'ın pası ile ceza sahası sol çarprazı içinde topla buluşan Ferdi Kadıoğlu'nun şutunda top direkten dönüyor ve falso kazanarak auta çıkıyor.

 

HABER MERKEZİ