İLK LAPAROSKOPİK PYELOPLASTİ AMELİYATI ALANYA'DA YAPILDI

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilçede ilk kez böbrek çıkım darlığına yönelik 'laparoskopik pyeloplasti' ameliyatı gerçekleştirildi.

Alanya'da yaşayan Sonay Mertkollu (42) sol böbreğinde ağrı hissetmesi üzerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar'a başvurdu. Yapılan muayene sonrası hasta Mertkollu'un sol böbrekle böbrekten çıkan idrar yolu arasında bir darlık saptandı. Oluşan darlık nedeniyle böbrek fonksiyonları bozulan Sonay Mertkollu'nun onayı alınarak ameliyat kararı verildi. Başarılı ameliyat sonrası Mertkollu sağlığına kavuştu.

'BOZULAN BÖBREK FONKSİYONLARININ DÜZELMESİNİ BEKLİYORUZ'

Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar, "Sol yan ağrısı şikayetiyle bize başvuran Sonay Hanımın yapılan tetkikler neticesinde sol böbrek ile böbrekten çıkan idrar yolu arasında bir darlık saptadık. Ameliyatta bu dar olan bölgeyi çıkartarak sağlam olan kısımlarını birbirine bağladık. Laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılan operasyon sonrasında hastamızın bozulan böbrek fonksiyonlarının da yavaş yavaş normale dönmesini bekliyoruz. Cerrahi bir ekip çalışması olan bu ameliyatta desteğini esirgemeyen Doç. Dr. Ali Akkoç'a çok teşekkür ederim" dedi.

'YAPILMAYAN AMELİYATLARI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ'

ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hizmet ağının günden güne arttığına dikkati çeken Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı da "ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yenilenmesi, genişlemesi, daha kaliteli, nitelikli bir hizmet ağına kavuşması adına elimizden geleni yapıyoruz. Genç ve dinamik kadromuzla birlikte hastanemizde daha önceden yapılmayan ameliyatları yapmaya devam ediyoruz. Laparoskopik ameliyatlar daha yaygın bir şekilde hastanemizde uygulanmaya devam edecektir. Ekibimize başarılı ameliyatlarından dolayı teşekkür ederim" diye konuştu.

 DHA