İLK KEZ BÖCEK’E HAK VERİYORUM

Antalya’da pazartesi günü yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan bir HİZMET tartışması giderek alevlendi. Peki neydi bu konun aslı? Demre’de 2018 yılında başlatılan ve o dönem adı ‘Demre Gürses, Davazlar, Yavu ve Kapaklı Mahalleleri Kapalı Devre Tarımsal Sulama Tesisi’ bugünkü adı ise ‘Demre Terfili Kapalı Sulama Tesisi’.

Bu yatırımla ilgili “Siz yaptınız, biz yaptık atışması” “Daha çok beklersiniz” tartışmasına dönüşüverdi. Tartışma başlayınca kabaca bir araştırma yaptım. Tarihlerde ufak tefek yanılma olabilir. Ancak 28 Şubat 2018’de bu tesisin temelinin atıldığı ortaya çıkıyor. Hatta aynı tarihte dönemin Büyükşehir Başkanı Menderes Türel, Demre Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda İhtisas Fuarı'nın açılışını da yapıyor.

Açılıştaki konuşmasında, “Yaptığımız ve yapacağımız 31 sulama suyu projesinin bedeli 32 milyon 259 bin lira. Şimdi buna Demre'de yeni bir adım ekliyoruz, 100 senelik bir sorunu çözüyoruz. Gürses, Davazlar, Yavu ve Kapaklı mahallelerimizde 1200 dekar sulama alanını sulama sistemine kavuşturuyoruz" ifadelerini kullanmış.

Bu da gösteriyor ki tesisin temeli yaklaşık 3 yıl önce atılmış ve çalışmalara başlanmış. Sonra ise 2019 seçimlerinde koltuğa oturan CHP’li Muhittin Böcek herkesin malumu olduğu üzere eski projeleri durdurmuş. Bir süre sonra yani 14 Aralık 2019’da Başkan Muhittin Böcek bu yatırıma devam kararı vermiş.

Sulama tesisinin Demre’ye kazandırıldığı belirtilerek, “Dev proje ile Köşkerler Mahallesi’nden alınacak su üç adet terfi istasyonu ve 35 kilometrelik boru hattı ile üç mahallenin ovasına ulaştırılacak. Tesis ile 1263 dönüm tarım arazisi daha modern yöntemlerle sulanacak…” açıklaması yapılmış.

Neymiş efendim? Türel döneminde başlayan projeye devam mı edilmiş? Sonuçta devlette devamlılık esastır ilkesi uygulanmış. Önemli olan bu.

BÖCEK NE DEDİ, NE YAPTI?

Ortalığı karıştıran afişte, “Önceki dönemin kağıt üzerinde bıraktığı projeyi biz gerçekleştirdik” yazıyor.  Konuyu meclis taşıyan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Avcı, “Başkan keşke bizim başlattığımız projeyi kendiniz başlatmış gibi göstermeseydiniz. O afişteki ifadeler şık olmamış…” gibisinden serzenişte bulundu.

Böcek önce, “Ben o afişi ve yazılanları görmedim. Ama vay onun projesi vay bizim projemiz değil. Önemli olan projenin gerçekleştirilmesi. Tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar. Arkadaşlara söyleyeyim dikkat etsinler” cevabını verdi.

Buraya kadar her şey normal ve makul bir seviyede. Ancak bundan sonrası ilginç. Devreye giren AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Bizim üzüldüğümüz projenin küçümsenmesi. Sizin de yarım bıraktığınız bir proje olursa biz devam ettiririz” diyerek bir nebze özür bekledi.

Amma nere özür dilemek Böcek’te. Tam aksine, “Daha çok beklersiniz” diye acayip ucu açık bir laf etti. Yetmedi ekibi bu cümleleri klip yaparak sosyal ‘Mal bulmuş mağribi’ gibi paylaşarak algı yaratmaya çalıştı.

ANINDA CEVAP GELDİ

Bir süre önce Muhittin Böcek’e, “Proje yapmanıza gerek yok. Bizim yaptığımız projelerin bakımını yapın, badanasını boyasını yapın yeter” diyen AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan anında cevap geldi.

Oluşturulmaya çalışan algıya kızan Taş, sosyal medya hesabından, “Önceki dönem başlanan projeyi kendi yapmış gibi gösterip birde kağıt üstünde kalan proje diye iftira atan belediyecilik zihniyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi... Siz önce; “Trafik sorununu çözün, sivrisinekle mücadele edin,  hazıra konmak, algı yaratmak yerine proje üretin” ifadeleri ile Böcek’e hem cevap hem ayar verdi.

Peki bu noktada kim haklı? Vallahi Başkan Böcek aynı tartışmada diyor ki, “Tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar” diyor. Evet çok haklı. Hem de yerden göğe kadar. Yeter ki yapılanların üzerindeki tarihleri silmeyin!

Gelelim benim niye Başkan Muhittin Böcek’e hak verdiğime!

Efendim Böcek göreve gelirken 77 proje sözü vermişti. Peki, kaçını yaptı sizce. Ben bilmiyorum, tek tek açıklarlarsa buradan yazarız. Söz verilen projelerin bana göre yüzde 90’ları aşan bölümüne hiç başlanmadı. Sonuçta, CHP’liler bile sana karşı kazan kaldırmışsa seçimi kazanıp kazanamayacağın hiç belli değil. Projeleri yapman için hem AK Partililer hem de Antalyalılar özlemle bekliyor.

Vallahi bu tablo karşında “Çok bekliyoruz” bekleyecek gibiyiz Başkan.