İLK 5 İÇİN SON ŞANS

Süper Lig'de sezonun sonu gelirken, 5'incilik hedefini sürdüren Alanyaspor, bu sezon evindeki son maçında kümede kalması mucizelere bağlı olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırlıyor. Konuk ekibin puan kaybı durumunda bir alt lige gideceği maçta, Alanyaspor galip gelemezse de 5'incilik şansını büyük ölçüde kaybedecek.

Süper Lig'in 41. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırlayacak Alanyaspor, son hafta öncesi "tamam mı, devam mı?" maçına çıkacak. Son haftalarda istikrarsız sonuçlar alan Turuncu-Yeşilliler, 5'incilik şansını zora sokarken, puan kaybı halinde bu işini mucizelere bırakacak. Konuk ekip Erzurumspor ise kazanması halinde bile TFF 1. Lig'in biletini alacağı maçta, puan kaybı halinde diğer karşılaşmaları beklemeksizin küme düşecek.

307 DAKİKADIR GOL YOK

Son 3 maçında galibiyet görmeyen Alanyaspor, 307 dakikadır da gol atamıyor. Son golünü Gaziantep FK maçının 53. dakikasında Mustafa Pektemek'le bulan Antalya ekibi, sonrasında çıktığı Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarından 0-0 berabere, Kasımpaşa mücadelesinden ise 3-0 yenik ayrıldı.

SON 5 MAÇTA 5 PUAN

Bu sezon dış sahada istediği sonuçları alamayan Alanyaspor, iç sahada da düşüş yaşıyor. Evinde oynadığı son 5 maçta tek galibiyet alabilen Alanyaspor, bunun yanında 2 de beraberlik görerek 5 puanı hanesine yazdırdı. Bu dönemde Gaziantep FK'yi mağlup eden Turuncu-Yeşilliler; Fenerbahçe ve Başakşehir ile berabere kalırken, Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa'ya ise boyun eğdi.

EVİNDE YENİLGİ YOK

Alanyaspor ile Erzurumspor rekabetinde Antalya ekibinin üstünlüğü göze çarpıyor. Bugüne kadar oynanan 4 maçta 2 kez Alanyaspor kazanırken, Dadaşlar ise 1 kez 3 puan sevinci yaşadı. Turuncu-Yeşilliler, Antalya'daki 2 randevuda ise rakibine puan şansı tanımadı.

ERZURUM 3 MAÇTIR KAYBEDİYOR

Kümede kalma yolunda büyük yara alan Erzurumspor, son 3 maçından puan çıkaramadı. Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa'ya kaybeden Dadaşlar, sezonun son maçına Alanyaspor karşısında çıkacak. Mavi-Beyazlılar, son haftayı maç yapmadan geçirecek.

4 OYUNCU SINIRDA

Turuncu-Yeşillilerde Efecan Karaca, Tzavellas, Moubandje, Siopis ve Marafona sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolculardan biri sarı kart görmesi halinde sezonun son haftasında deplasmanda oynayacakları Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

 

Hakem:

Alanyaspor

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

Marafona   

Fatih Aksoy   

Moubandje   

Tzavellas   

Caulker

Berkan Kutlu   

Efecan Karaca

Siopis

Salih Uçan

Davidson 

Mustafa Pektemek

 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Teknik Direktör: Şenol Fidan

Szumski   

Butko

Schwechlen   

Gökhan Kardeş   

Murat Uçar

Obertan

Omolo

Boumal   

Emrah Başsan   

Cenk Ahmet Alkılıç  

Oltan Karakullukçu   

 

Bahçeşehir Okulları Stadyumu

TV: Bein Sports

Saat: 20.30