İlk golü 2014’te geldi

Geçtiğimiz sezon başında Danimarka’nın Sonderjyske takımından kiralanan ve sonrasında Antalyaspor tarihinin en yüksek bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Haji Wright’ın Türkiye ile yıllar önce tanıştığı ortaya çıktı. Antalyaspor ile gösterdiği müthiş performansla birlikte ABD A Milli Takımı’ndan davet alan golcü futbolcu, genç milli takım forması giydiği dönemde Türkiye’ye karşı gol kaydettiği de arşivlerden çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2014 yılında Manisa'da düzenlenen Ege Kupası’nda ABD U16 Milli Takımı’yla mücadele veren Haji Wright, turnuvanın finalinde Türkiye’ye rakip oldu. Maça ilk 11’de başlayan Haji Wright, 55’inci dakikada takımının 2’nci golünü kaydeden isim oldu. Mücadeleyi ABD 2-1 kazanarak, turnuvanın şampiyonu olurken, Haji Wright ise attığı golden sonra büyük bir şanssızlık yaşadı.

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE KUPA KALDIRDI

Karşılaşmanın 70’inci dakikasında aldığı sert darbe sonrasında yerde kalan Haji Wright, sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Mücadelenin kalan kısmını kenardan takip eden ABD’li golcünün, madalya ve kupa törenine koltuk değnekleriyle katılması da dikkat çekti.

SCOUTLARDAN GEÇER NOT ALDI

Manisa’da kazandığı zaferin ardından pek çok scout tarafından olumlu not alan golcü futbolcu, 2016 yılında ise Alman devi Schalke 04’ün yolunu tuttu. 2021 yılında yolu bir kez daha Türkiye ile kesişen Haji Wright, bu kez Antalyaspor formasıyla gollerine devam etti. Antalyaspor formasıyla toplamda 18, son 11 maçta ise 11’inci golünü Trabzonspor kalesine gönderen Haji Wright, kariyerinde en çok golü de Kırmızı-Beyazlı formayla kaydetti.