İLK DİLEĞİM SAĞLIK

Yeni yılda kendimizi daha iyi hissetmek daha sağlıklı bir yıla girmek kendi elimizdedir. Yeni yılın ilk gününde besinlerin çok çeşitli ve miktar olarak fazla karıştırılması sonucu gıda zehirlenmesi yaşanabilir. Bu yüzden aşırıya kaçmadan besin tüketimi yapılmalıdır.

Yılbaşı ertesi…

Güne bol su ile başlanmalıdır. Yılbaşı gecesi alınan alkol vücuttan su atılmasına neden olur. Atılan su yerine konulmazsa susuz kalan vücut daha kolay yağlanır ve toksin birikir. Bu nedenle yılbaşı gecesinin ertesinde bol bol su içmek gerekir.

Kendinize gelmek için çay ve kahve içmek yerine bitki ve meyve çayları içmeyi tercih edin. Toksinlerin atılmasını ve midenizin yatışmasını sağlayacaktır. Beslenmenize ekleyeceğiniz meyve, sebze, salata desteği ile yapacağınız birkaç günlük detoks uygulaması vücudunuza iyi gelecektir

Kahvaltıda tereyağı ,bal, sucuk.. gibi besinlerden kaçınılmalıdır.

Meyve suyu ile bir kahvaltı yapmanız, C vitamini yüksek meyveler tüketmeniz toksinlerin vücuttan uzaklaştırmakta destekleyicidir.

Aralarda düşük enerjiye sahip meyve, süt, yoğurt gibi besinler tüketilmelidir.

Öğle ve akşam yemeğinde haşlanmış sebze, yoğurt, çorba ve/veya esmer ekmek gibi mideyi fazla yormayacak besinler tercih edilmelidir

Yılbaşı ertesinde aldığınız fazla kaloriyi yakmak için açık havada yapacağınız 1-1,5 saatlik bir yürüyüş de çok iyi olur. Hem oksijenlenmiş hem de kalori yakmış olursunuz.

 

Örnek olarak ertesi gün…

Ertesi gün hafif bir mönü ile metabolizmanızı rahatlatın.

Sabah

1 adet probiyotik yoğurt

1 su bardağı nar veya portakal suyu

2 adet etimek + 1 dilim beyaz peynir

 

Ara

2 adet ceviz veya 7 adet çiğ badem

3-4 adet kuru kayısı veya 4-5 adet kuru erik

 

Öğle

2 kase kış sebzelerinden hazırlanmış sebze çorbası

1 kase yoğurt

Yeşillik salata

2 adet kepekli form etimek

 

Ara

2 porsiyon meyve

 

Akşam

Izgara tavuk göğüs

Salata

 

Gece

1 bardak süt

1 porsiyon meyve