İLETİŞİM DERSİ

Geçen sezon Trabzon’da oynanan Trabzonspor – Antalyaspor mücadelesinin ardından bu karşılaşmanın rövanşı merakla bekleniyordu. Aylardır bu maçı hayal eden Antalyaspor camiası inanılmaz bir zafere imza atarak, belki de son zamanların en çok mutlu eden mücadelesini geride bıraktı.

Antalyaspor cephesi, elde ettiği haklı galibiyetin mutluluğunu yaşarken, Trabzonspor cephesi ve bir kesim sosyal medya kullanıcıları işleri çok farklı yerlere çekmeye çalıştı.

İlk olarak Abdullah Avcı’nın, “Trabzonspor bu ülkenin güzel bir takımı bu anlamda biraz saygı istiyorum” sözleriyle galibiyetten uzaklaştırılmaya çalışılan ilgi, sosyal medyada ortaya koyulan küfürlerle bambaşka bir noktaya ulaştı.

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin’e yönelik ağza alınmayacak küfürlerle dolu sosyal medya paylaşımları gündeme geldi.

Sonrasında bu kez montajlanmış bir video ile Nuri Şahin’in Abdullah Avcı’nın elini sıkmadığı, Avcı’nın da arkasından bakakaldığı iddia edildi.

Buradaki amaç; Nuri Şahin’in itibarsızlaştırılması, Antalyaspor’un zaferinin gölge altında kalmasıydı.

Ancak bu noktada Antalyaspor çok güzel bir iletişim dersi verdi. Basın Sözcüsü Adnan Başkan, ortaya koyulan her iddia ve rahatsız eden konular için hızlı bir şekilde karşılık verdi.

Adnan Başkan’ın sosyal medyayı çok iyi kullanarak, jet hızında verdiği karşılıkla hem Nuri Şahin’e yönelik hakaretlerin ve küfürlerin önü alındı hem de Nuri Şahin’in Abdullah Avcı’nın elini sıkmadığı iddiasının, bir iftira olduğu ortaya çıktı.

Algı operasyonunun önünü kesen Adnan Başkan’ın basın sözcülüğü görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirtmek için başka örnekler de mevcut. 

2009 yılından bu yana Antalyaspor’u takip ederim. Pek çok değerli isim basın sözcülüğü görevini üstlendi, ancak bu konuda basına en yakın ismin Adnan Başkan olduğunu söylemek abartı olarak kabul edilemez.

Bunun yanında Antalyaspor’u bir basamak olarak görmeyen ve hiçbir maddi kazancı Kırmızı-Beyazlı kulüp üzerinden elde etmemesi de etik kuralları ne kadar iyi uyguladığını net gösteriyor.