3 ilde çalışan annelere 325 avro verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ilde çalışan annelere verilecek 325 avro destek sağlanacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle iş hayatından uzaklaşmalarını engellemeyi amaçlayan bir destek projesini duyurdu.

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla bu projenin ikinci dönemi için başvuruların bugün itibarıyla başladığını belirtti. Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 euro (11.339 TL) destek sağlanacağı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz" dedi.