İLAHİ MERAL HANIM

Arkadaşlar, önceki yazılarımda defaten; “(Olmaz da) CHP iktidara gelirse Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Pervin Buldan’ı İçişleri Bakanı veya Milli Savunma Bakanı yaparlar, kamudan ihraç edilmiş olan bütün FETÖ'cüleri, PKK'lıları vb. bilumum terör örgütü mensuplarını tekrar kamuda işe alırlar. Bu vatanın öz evlatlarını da darağacında sallandırırlar’’ diye yazmıştım.

***

Bu yazılarım nedeniyle muhalefet partisi seçmeni arkadaşlarım; ‘’Yok artık daha neler, o kadar da değil, muhalefeti karalamak için bunları yazıyorsun’’ diye beni eleştirmişlerdi. Geçen hafta Sezgin Tanrıkulu ‘’HDP ye bakanlık verilebilir’’ diyerek ağzındaki baklayı çıkarınca O, arkadaşlar umarım beni anlamışlardır.

***

Aslında CHP ve İP seçmenlerinin içinde bulundukları durumu anlamaları için benim veya benim gibi muhalefeti eleştiren yazarların yazılarını okumalarına gerek yok. Oy verecekleri partinin genel başkanlarının, partinin önde gelenlerinin açıklamalarını takip edip, analiz etseler yeterli olacak.

***

Son cümlemi biraz açayım.  Ve ilk örnek olarak 7 yıl önceki 7 Haziran 2015 yılı seçim sonuçlarına gidelim. Malumunuz O seçimde AK Parti yüzde kırk küsur oy alarak 258 milletvekili çıkarmıştı. O zamanlar parlamenter sistem ile yönetildiğimiz için AK parti meclis çoğunluğunu alamamış ve hükümet kurulamamıştı.

***

O seçim sonucunda da CHP her zamanki gibi bildiğimiz standart olan yaklaşık yüzde 25 oy ile 132 millet vekili, HDP 80 milletvekili,  MHP de 80 millet vekili çıkarmıştı.

***

Ve AK Parti tek başına iktidar olamayınca bizim sahte kahraman Kemal bey; aldığı yüzde 24 küsur (partisinin sabit) oyunu göz ardı ederek kameraların karşısına geçerek MHP, HDP ve diğer partilerin aldığı oyu da sahiplenerek; ‘’Yüzde 60’lık bir blok oluşturduk. Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Gel HDP ile ortak koalisyon hükümeti kuralım. Başbakan da sen ol’’ demişti.

***

Sahte kahraman ve bölücülerin ortağı Bay Kemal o gün zaten HDP ye bakanlık, belki de başbakan yardımcılığı vaat etmişti.

***

Keza CHP’nin önde gelenleri;  her CHP’li evden HDP’ye oy verelim çağrısı yapmışlar, CHP’nin genel başkan yardımcısı bile " Ben ve cevremdekiler HDP’ye oy verdik " diye beyanatlar da bulunmuşlardı.

***

Bay Kemal defalarca Demirtaş a özgürlük istemiş; " Demirtaş’ın yattığı hapis onur madalyası olacak " bile demişti. Tüm bu olanlara ve Kemal Bey'in defalarca " biz HDP ile görüşüyoruz " açıklamalarına rağmen Meral ablamız seçmeni ile dalga geçerek; " Ben CHP’nin, HDP ile görüştüğünü bilmiyordum" demesin mi?

***

Yapmayın Meral hanım. Yapmayın... Siz o masaya oturmadan önce HDP o masadaydı. Sen bunu bile bile o masaya oturdun. Ve Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kurdun.

***

Dahası " Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de, “İstanbul ve Ankara modeli gibi ( HDP’nin desteği ile) alacağız"  diye beyanatlar verdiniz.

***

SON SÖZ

Partidaşlarınız HDP sayesinde CHP'li belediyeleri ihale adı altında soyuyor. Adamların; HDP sayesinde müdür koltuğunda oturuyor. Dahası HDP’liler de sizin sayenizde Belediyeleri soyuyor, müdür koltuklarını işgal ediyor…

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla