İLAHİ ADALETE İNANIN MUTLAKA TECELLİ EDİYOR

İsteyen istediğine inanır. Ancak ben kendimi inançlı biri olarak ilahi adaletin bir gün tecelli edeceğini kabul eder ve inanırım. Çünkü bilirim ki Allah’ın adaletinden kimse kaçamaz!

Bugün sizlere inanışın minvalinde yaşanmış bir olayı anlatacağım. Siz de okuyunca ilahi adaletin nasıl ve acı bir şekilde tecilli ettiğine tanıklık edeceksiniz. Hatta bir musibetten ders almadığımızı da göreceksiniz.
Efendim, 16 Eylül 2021 de bu satırlardan “SİZ HİÇ MELEĞİNİZİ KAYBETTİNİZ Mİ?” başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım.
16 Eylül 2021 - Perşembe
“….Ben hiç meleğimi kaybetmedim ama torununa ‘Meleğim’ diyen ve kaybeden birini tanıyorum. Bir dönem Akseki muhabirliğimizi yapan ressam-eğitimci İbrahim Ekmekçi. Ekmekçi, geçen hafta 22 yaşındaki güzeller güzeli, ailenin tek torunu Sevgi Ekmekçi’yi trafik kazasında kaybetti. Adına kaza mı dersiniz yoksa trafikte işlenen cinayet mi dersiniz bilemem. Fakat yaşanan kazayı kısaca anlatayım buna siz karar verin.


Olay, Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Uğur Efe yönetimindeki 34 LFC 655 tur otobüsü seyir halinde iken refüjü aşıp karşı şeride geçti ve Hande Aykurt yönetimindeki 07 EDV 07 plakalı otomobile çarptı. Otobüs, büyük bir hızla yol kenarındaki işletmelere zarar verdikten sonra, oto tamirhanesine girerek durabildi.
Kazada otomobilde sıkışan Sevgi Ekmekçi ile sürücü Aykurt güçlükle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ekmekçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aykurt ise halen ameliyat üzerine ameliyat geçiriyor. Otobüs sürücüsü ise taburcu oldu çalışacağı günü bekliyor.
Ama kazadan sonra otobüs şoförünün anlattığı senaryo akıllara zarar verecek bir olay. Önce karakolda verdiği ifadesinde askerlik yaparken 2 kez bayıldığını, ilaç kullanmamasına rağmen tansiyon sorunu olduğunu söylüyor. Fakat savcıya verdiği ifadesinde de neredeyse otobüse bindiğini bile zor hatırladığı imajı uyandıran sözler kullanıyor. Diyor ki, “Gazi Bulvarı’na otobüs ile çıktım. Çallı Kavşağından yan yoldan Gazi Bulvarı’na giriş yaptığımı hatırlıyorum. Bundan sonrasını hiç hatırlamıyorum” ifadelerine yer vermiştim.


Hatta Ekmekçi ailesinin tek isteği olan, “Bu cinayet gibi kazanın iyi araştırılması, tur şirketleri ve otobüs şoförlerinin mercek altına alınarak başka ocaklara ateş düşmesinin önüne geçilmesi” gibi isteklerini anlatmışım.
Bir de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek, özellikle turizm sektöründe çalışan trafik canavarlarının engellemesini tüm aileler adına istemiştim. Lakin araya kaynamış.
Peki ne oldu biliyor musunuz? Ben anlatayım. Ekmekçi ailesinin MELEĞİNİ hayattan koparak o trafik canavarı Uğur Efe bu olaydan sonra önceki gün bir ölümlü trafik kazasına daha karıştı!


Efe,  önceki gün sabah Gazi Bulvarı’na 06.30 sıralarında 07 BRG 377 plakalı servis aracın kontrolünü kaybederek tıpkı bir önceki kazada olduğu gibi karşı şeride geçmesi sonucu araç yan yattı. Kazada, Efe dahil 8 kişi yaralandı. Araç sürücüsü Uğur Efe ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede hayatını kaybetti. Tıpkı 6 Eylül’deki kazada yaşamını yitiren Sevgi Emekçi gibi! 
Ölünün arkasından çok konuşulmaz bilirim. Amma bu trafik canavarı için söylenecek çok söz var. Çünkü kendi her hatasını canla ödeyen bu sürücü bir sürü öncede bir otobüs kazasına karışmış. Tabi bunda suç kendisin de mi yoksa bu katliamlara engel olmayanlara mı diye de bakmak lazım.
Şimdi bu gerçekleşen olaylara baktığımız zaman yaşanan bir ilahi adalet değil de nedir? Allah hiçbir şeyi unutmaz, belki hesabı erteler. Bilmediğimiz bir hikmetten dolayı. 
Bu dünyada adalet yerini bulmaz amma Allah (CC) insan gibi aceleci değildir. Hesapsız iş yapmaz. Bizim bilemediğimiz bütün bağlantıları, ince hesapları yapar ve hesap soracağında da sebepleri yaratır. Adli İlahi (İlahi adalet) mutlaka gün gelir tecelli eder. Böyle olunca da hepimiz “İlahi adalet tecelli etti” deriz.
İlahi adaletle ilgili Hazreti Mevlana’nın, “İlahi adalette zaman aşımı yoktur. O bir gün mutlaka tecelli edecektir” diye bir sözü var. Hiç itirazım yok fakat bilirim ki iyilik meleği Sevgi Ekmekçi gibi birçok melek geri gelmeyecek!