İLAÇLAMALAR 'VIZ' GELİYOR

Antalyalıların her yıl değişmez kabusu olan sivrisinek istilası ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet gelmeye başladı. Özellikle suya yakın kesimlerde daha sık görülen sivrisinekler yüzünden camlarını açamaz hale gelen vatandaşlar, ilaçlama yapılması için yetkililerden yardım istiyor.

Sadık Çetin SADAK

Antalyalı vatandaşlar, özellikle yaz aylarında artan sinek ile insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşereye yönelik ilaçlamanın belediye tarafından yapılmadığından dolayı isyan etti. Özellikle Kepez ilçesinde bulunan mahallelerin ilaçlanmadığından yakınan vatandaşlar, hamam böceğinin arttığından şikayet etti. Kapı ve penceresini açamayacak duruma gelen vatandaşlar sosyal medyadan ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet yağdırdı. 

VARSAK’I İSTİLA ETTİLER

Özellikle Kepez Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde ilaçlamanın hiç yapılmadığını belirten bir vatandaş, “Yetkililere ulaşıyoruz ama çözüm yok. Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde bırakın kapı pencere açmayı, yolda bile yürüyemiyoruz. Böcek ve sinekler resmen istila etti” dedi. Bir vatandaş sosyal medyadan tepkisini dile getirerek, “Habibler Mah.5613 Sokak Maalesef bu sinekler tüm Antalya’da olduğu gibi beni de rahatsız ediyor. Düzenli ilaçlama yapılsa adrese gerek yok. Yazın belediye olarak yapılacak en önemli iş sinek ve kanalizasyon ilaçlamasıdır. Hamam böcekleri çoğaldı. Buna çözüm istiyoruz” diye konuştu.

YETKİLİ KURUM BÜYÜKŞEHİR

Bazı vatandaşlar ise artan böcek ve sivrisinek olaylarına karşı şikayetlerini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a bildirdi. Uysal, “Kentimizde ilaçlama ile ilgili yetkili kurum Antalya Büyükşehir Belediyesi'dir. Talebinizi sizin adınıza Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliriz. Ancak konunun takibini yapamıyoruz” diye yanıt verdi.

BÖCEK İSTİLASI YAŞANIYOR

Kapı ve pencere açamadığını dile getiren bir vatandaş, “Değerli Antalya Büyükşehir Belediyesi malumunuz havalar ısınmaya başladı. Ciddi şekilde sivrisinek ve hamam böceği istilasına uğruyoruz. Ne balkonda oturabiliyoruz nede cam açabiliyoruz. Lütfen daha sık ilaçlama yapılsın. Konyaaltı Pınarbaşı Mahallesi’nden yazıyorum teşekkürler” diye tepki gösterdi.

“PENCERELERİ AÇAMAZ HALE GELDİK”

Bir vatandaş ise artan böceklerden dolayı balkonda oturamadığından şikayet ederek, “Sayın Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gecen yazdan bu yana süren sivrisinek rahatsızlığımızı defalarca kez dile getirmemize rağmen bahar aylarında yine balkonda oturamamaktayız. Evimizin penceresini açamaz duruma geldik. Lütfen her gün ilaçlama istiyoruz” dedi.

“İLAÇLAMAK BU KADAR MI ZOR?”

Antalya’nın böcek istilasına uğradığını iddia eden bir vatandaş ise, “Adamın sonunu sinekler getirecek, çok şey istemiyoruz ya zaten her şey var sal parayı ilaçlamaya bu kadar mı zor sinek böcek istilasına uğradı tüm Antalya” diyerek tepkisini dile getirdi.