İLAÇ NİYETİNE

Galatasaray yenilgisinin ardından köşemde, "Nuri Şahin, katı kurallarından Galatasaray mücadelesi öncesinde de vazgeçmedi. Rakibe göre diziliş ve kadro tercihlerini değiştireceğini söyleyen Nuri Şahin'in, geride kalan süreçte bunun paralelinde bir hamle yaptığını göremedik. Dizilişi değiştirmek bir yana kafasında oluşturduğu ilk 11'de de mecburiyetler dışında farklılık ortaya koymadı" ifadelerine yer vermiştim.

Giresunspor maçının kadroları açıklandığında ise Nuri Şahin'in sistem değişikliğini hissettiren kadro tercihi gözüme çarptı. 3'lü savunma yerine 4'lüye yönelik oynanabilecek Bünyamin Balcı, Bahadır Öztürk, Kudriashov ve Eren Albayrak tercihleri dikkatimi çekti. Diyarbekirspor ve Amedspor maçlarında dahi 3'lüsavunmayı tercih eden Şahin'in, Süper Lig ekibi Giresunspor karşısında bunu denemesi noktasında Nuri Şahin'in, bundan sonra katı kurallarını yumuşatmaya başlayacağını düşünüyorum.

Maça gelecek olursak...

Her iki takımın da durağan başladığı ve farklılık gösteremediği ilk 45 dakika izledik. Antalyaspor'un Ghacha ile bulduğu golün de silkelenmeyi sağlayamadığı mücadele, Giresunspor'un eşitlik sayısıyla biraz hareketlendi. Nuri Şahin'in, Doğukan Sinik ve Crivelli hamleleri de golün hemen ardından geldi. Değişikliklerin ardından baskıyı hissettiren Antalyaspor'da özellikle Enzo Crivelli'nin istekli oyunu hücum etkinliğini artırdı. Birçok pozisyona giren Kırmızı-Beyazlılarda turu getiren gol ise sürpriz bir isimden geldi. Oyuna sonradan dahil olan Naldo, kaydettiği golle birlikte hem turu hem de çok Antalyaspor'a moral olarak çok ihtiyacı olan bir galibiyet getirdi.

Kupa maçlarına ekstra dikkat etmemi gerektiren en önemli detay Diogo Sousa... Kırmızı-Beyazlılara hiçbir profesyonel maçta oynamadan transfer olan 23 yaşındaki eldivenin, yeteneğini Diyarbekirspor ve Amedspor maçlarında göremedik. Deyim yerindeyse yere yatmadan bitirdiği maçlar oldu. Giresunspor karşısında daha çok iş düşmesini beklediğimiz Portekizli kaleci, ilk yarıda yine rahat bir maç geçirdi. Ancak 30. dakikada yaşanan pozisyonda tam anlamıyla ucuz yırttı. Sağ kanattan gelen ortada boşa çıkan Sousa'nın yumrukları, Umut Nayir'in suratına gelirken, kalkan ofsayt bayrağı kendisini kurtardı. Ekrandan izlediğimiz kadarıyla net karar veremediğimiz ofsayt pozisyonu, belki de VAR olsaydı iptal edilecek, Antalyaspor aleyhine penaltı ve belki de kırmızı kart olarak tescil edilecekti. 57'de yediği gol de tam evlere şenlikti. Umut Nayir'in pas şiddetindeki şutunu izlemekle yetinen Sousa, değerlendirmeye alınabilecek ilk maçında sınıfı geçemedi.