İLAÇ GİBİ SKOR

Bu sezon pekte istediği gibi sonuçlar alamayan temsilcimiz çok kritik ve yerinde 3 puan alarak sezon için güzel bir adım attı. Yine defansif anlamda güzel ama üretmekte sorun yaşadığımız bir maçtı. Teknik adam Farioli beklenen bir kadro ile maça başladı. Sadece Zinedine Ferhat yerine Oğuz oynayabilirdi ki çok daha iyi olurdu. Ferhat yetenekli ama bir türlü takımın sistemine uymadı.

Maçın ilk yarısında Gaziantep ekibi savunma arkasına atılan toplarla gol aradı. Belli ki sistem tamamen bunun üzerineydi. Ancak bunda bir türlü başarılı olamadılar. Savunma ikilimiz Fatih ve Furkan özgüvenleri yerinde olunca çok iyi oynuyorlar. Özellikle Furkan ile Figueiredo mücadelesi gerçekten zevk verdi izlerken. Bu mücadelenin net galibi ise Furkan oldu. Hem havadan hem yerden karşısındaki formda bir forvete göz açtırmadı. İlk yarı boyunca yine son işleri yapamıyoruz derken duran toptan ligin en formda kalecisi Günay’ın hatası ile gol bulduk. Bana göre maçın adamı olan Lorey Fer bu fırsatı iyi değerlendirdi ve yükselen grafiğini golle süsledi. Onun dışında yine Gaziantep ekibinin savunma arkasına atmaya çalıştığı toplarla ilk devre bitti.

İkinci yarıya elbette Gaziantep ekibi istekli başladı ama güzel bir hareket Alanyaspor’a golü getirdi. İşte son işleri yapamıyoruz dediğim nokta Hassan’ın pası. O tarz işler gol getirir ve getirdi de. 2 farklı üstünlüğe rağmen topu ve maçı vermeyerek 3 puanı aldık ve hak ettik. 81’de haftalar sonra bir kez daha Famara’yı izleme şansı bulduk. Teknik adam ile sorunları olduğu bilinen Famara takıma elzem olarak lazım ve umarın bir şeyler düzeliyordur. Benim için bir hayal kırıklığı da Umut oldu. 90 dakika sahada kaldı ama berbat bir oyun oynadı. Alt milli takımlarda kaptanlık yapan çok yetenekli bir oyuncuyu bu halde görmek canımı sıktı. Umarım dönemlik bir sıkıntıdır yoksa kendisine yazık eder ve alt ligleri boylar. Puanımızı 16 yapıp ligde üst kısma tutunmaya çalışan bir takımız. Devre arası bir kaç takviye ile yine ligde kalıp başarılı bir sezon geçirebiliriz. Farioli Hocamız kimseye verilmeyen bir fırsata sahip. Değerlendirir ve uzun süre burada kalırsa sadece Alanyaspor değil Türk futbolu için de devrim gibi bir adım olur. Göreceğiz bakalım.