İl Sağlık Müdür Prof. Dr. Özkan, öncelikli hedeflerini açıkladı

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Antalya’ya atandıktan sonra basın mensupları ile bir araya gelerek yaptığı gözlemleri paylaştı. Özkan, özellikle acil servislerde yatak ve sevk bekleyen hastalar için hızlı çözüm üretmenin en öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Antalya’daki sağlık hizmetlerine yönelik ilk değerlendirmelerini paylaştı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Özkan, özellikle acil servislerde yatak ve sevk bekleyen hastalar için hızlı çözüm üretmenin en öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Göreve başlamasının ardından kentteki sağlık hizmetlerine erişimi artırmak için toplantılar düzenlediğini belirten Özkan, “Antalya’ya gelir gelmez, önce personelimle kucaklaştım. Ötekileştirilen kimse kalmamalı, herkes görevine aidiyetle sarılmalı” dedi. Özkan, başhekimlerle olan sürekli iletişim ve iş birliği sayesinde acil servislerde bekleme sürelerini minimuma indirmek için çabaladıklarını anlattı.


“ACİLDE HASTA BEKLİYORSA, SIKINTI VAR DEMEKTİR”

Özkan, acil servislerde yaşanan sıkışıklıkla ilgili şu sözleriyle dikkat çekti:

“Acilde yani bir hasta uzun bekliyorsa, demek ki orada drenajda bir sıkıntı var demektir. En çok adil demek, uzun süre bekleyen hastalar, niye beklediğinin cevabını kliniklerde aramamız lazım. Yoğun bakımda aramamız lazım. Çözüm, orada sorun var demektir. Uzun süre bir hasta bir yerde bekliyorsa onun sorununu hep birlikte buluruz. Acil servislerde bekleyen her hasta, bizim annemiz, babamız olabilir. Kimseyi mağdur etmemeliyiz. Özel hastane ya da devlet hastanesi fark etmez, hızlı ve etkin çözümler üretmeliyiz”  dedi. Özkan, başhekimlerle bu sürecin sıkı bir şekilde takip edileceğini ve sorunların yerinde çözüleceğini belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ’NE YATIRIM VE PERSONEL İHTİYACI

Antalya’daki sağlık yatırımlarına da değinen Özkan, özellikle Şehir Hastanesi’nin kapasitesinin artırılması ve eksikliklerinin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.  Özkan, “Şehir Hastanesi’nde pediatrik KVC, pediatrik yoğun bakım ve yataklı psikiyatrik klinik gibi alanlarda eksiklikler var. Bu bölümleri aktif hale getirmek için yoğun çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

“ANTALYA ŞEHİR HASTANESİ’Nİ AKTİF EDECEĞİZ”

Antalya’nın sağlık yapısında büyük bir revizyona ihtiyaç olduğunu belirten Özkan, personel eksikliğinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini ve bu konuda Bakanlık ile iletişim halinde olduklarını kaydetti. Şehir Hastanesi’nin tam kapasiteyle çalışabilmesi için 400 kişilik bir personel takviyesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Özkan, . Bizim için başka bir yerde yeni hastane yapmaya gerek yok. O hastaneyi aktif edeceğiz. 400 tane personeli ihtiyacımıza, o personeli bakanlığımızdan isteyeceğiz. Bir şekilde personeli aktive edeceğiz. Öncelik sırasına göre hastanemizi aktive edeceğiz” dedi.


“HİZMET BİNALARI DAĞINIK”

Antalya’ya gelir gelmez ilk dikkatini çeken şeylerden birinin sağlık müdürlüğü hizmet binalarını dağınık halde olması olduğunu ifade eden Özkan, “Antalya'da gelir gelmez gördüğüm şey, Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası'nın yerleşkilerinin çok dağınık olması. Yani ben geldiğim zaman şöyle düşünüyorum, yani siz gazetecisiniz, başkansınız, Fakat bir şey istiyorsunuz, 20 kilometre uzaktan gelecek. Geliyor, o gelene kadar kafanız dikkatiniz dağılıyor, başka işe katılıyorsunuz. Dolayısıyla buna çözüm bulmamız lazım. Birinci makro planda sıkıntımız bu. Bunu birlikte bulacağız” diye kaydetti.