İL MÜFTÜSÜ YALÇINKAYA: ŞİFA AYI RAMAZAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 7 Nisan tarihinde Antalya İl Müftülüğü görevine atanan Nazif Fethi Yalçınkaya, göreve başlaması nedeniyle İl Müftülüğü makamında basın toplantısı düzenledi. Ramazan ayı kısıtlamalarıyla ilgili bilgi veren Yalçınkaya, Ramazan ayını ‘Şifa Ayı Ramazan’ diye adlandırdı.

Ahmet ARĞILLI - Bayram OKUDAN

Görevine yeni atanan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayı ile ilgili alınan tedbirlere dikkat çekti. Yalçınkaya, Camilerde cemaat ile teravih namazı kılınmayacağını, fitre miktarının 28 TL olarak belirlendiğini ve vatandaşların Ramazan ayı ile ilgili sorularını ‘ALO 190’ hattını arayarak öğrenebileceklerini söyledi.

“ANTALYA’MIZA HİZMET ETMEYE GELDİM”

Aslen Antalyalı olan Müftü Yalçınkaya, “Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinin mirasını barındıran Akdeniz’in incisi, tabiat güzellikleriyle dünyanın gözdesi olan Antalyamıza dini konularda hizmet etmeye geldim. Antalya’mızın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine katkı sağlamaya geldim. Makamlar mevkiler geçicidir. Amacımız, geride gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Öncelikli hedefimiz din konusunda insanları doğru bir şekilde aydınlatmak, doğru bir din anlayışını sunmaktır” diyerek Antalya’ya hizmet etmenin mutluluğunu ifade etti.

"RAMAZAN ARINMA MEVSİMİDİR”

Yalçınkaya, “Ramazan ayını önemli kılan Kuranı Kerimin bu ayda indirilmesidir. Bizler Müslümanlar ve Türk milleti olarak Ramazan ayına çok önem veririz. Ramazan gelmeden önce evlerimiz temizlenir, kendimize bir çeki düzen veririz. Çünkü Ramazan ayı manevi arınma mevsimidir. Özellikle 2019’un son baharında başlayan koronavirüs salgınından sonra insanlıkta bir buhran oldu. Evlere kapandık. İnşallah Ramazan ayı bu sıkıntı ve buhranlarımıza bir ferahlık ve şifa olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl ‘Şifa Ayı Ramazan’ konusunu öne koyduk. Çünkü Ramazan ayı inşallah bizim hem maddi hem manevi hastalıklarımıza bir şifa olacaktır. Oruçlarla hem bedenimiz sıhhat bulacak hem de ruhumuz sıhhat bulacak” dedi.

TERAVİH NAMAZI KILINMAYACAK

Camilerde teravih namazının kılınmayacağını hatırlatan Yalçınkaya, “Camilerimizde teravih namazlarını kılamayacağız. Evlerimizden kılabiliriz. Evlerimizi mescit haline getirebiliriz. Ailemizle beraber kılabiliriz. Evimizi bereketlendiririz. Namaz huzurdur çünkü insan kendisine verilenlerin teşekkürünü namazda yapar. İnsan namaz kıldığı zaman yaradanını anmış olur. Ramazan ayında namazlarımızla huzur bulacağız. Camilerimizde mukabele okunacak. Katılamayanlar ise Diyanet TV’den takip edebilirler” diye konuştu.

“RAMAZAN AYI BİR KÖPRÜ OLACAK”

Halkı yardım etmeye davet eden müftü Yalçınkaya, “Yardıma muhtaçlara yardım etmek, malımızdaki kirleri arındıracak. Bizi sosyal olarak bütünleştirecek. Yardıma muhtaç olanlara Ramazan ayı bir köprü olacak. Bizler de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu konuda köprüyüz. Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde yardım etme imkanı olanlarla yardıma muhtaç kardeşlerimizi buluşturacağız. Bu konuda da halkımızı yardım etmeye davet ediyorum. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız il ve ilçe müftülüklerimize başvurabilirler” dedi.

BU YIL FİTRE MİKTARI 28 TL

Fitre miktarının 28 TL olarak belirlendiğini söyleyen Yalçınkaya, “İslam, insana gücünün yetmeyeceği şeyi yüklemez. Kronik dediğimiz, sürekli bir hastalık yaşayan şeker, tansiyon hastaları gibi vatandaşlarımız oruç tutamayacaktır. Bu vatandaşlar, fidye vereceklerdir. Fitre bu Ramazan ayında 28 TL olarak belirlendi. 30 gün düşünürsek yaklaşık 840 TL gibi bir karşılığı oluyor. Bu sürekli hastalığı olanlar için. Geçici hastalığı olanlar, Ramazan orucu tutmaz iyileşince tutar. Yani korona virüse yakalananlar, beslenmelerine dikkat etmeli iyileştikleri zaman oruç tutmalılar” dedi.