İKİNCİ BAHARINI YAŞIYOR

Yabancı kontenjanının ilk 11'de 8 oyuncuyla sınırlandırılmasıyla birlikte eldivenleri eline geçiren Alanyaspor'un deneyimli eldiveni Serkan Kırıntılı, adeta ikinci baharını yaşıyor. En formda kaleciler arasında gösterilen 36 yaşındaki eldiven, Süper Lig'de bu sezon en çok kurtarış yapan kaleci olarak dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Konyaspor'dan Alanyaspor'a transfer edilen Serkan Kırıntılı, Turuncu-Yeşillil takımda adeta ikinci baharını yaşıyor. Geçen sezonun ikinci devresinde sadece 3 maçta kaleye geçen 36 yaşındaki eldiven, bu sezon ise bambaşka bir performans ortaya koyuyor. Yabancı kontenjanının ilk 11'de 8 oyuncuyla sınırlandırılmasıyla birlikte Jose Marafona'dan eldivenleri devralan Serkan Kırıntılı, sezonun en formda kalecileri arasında yer alıyor.

EN ÇOK KURTARIŞ YAPAN KALECİ

Geride kalan 8 haftanın 4'ünde kalesini gole kapatan deneyimli file bekçisi, toplamda 11 kez topu filelerinden çıkarırken, bunların 9'unu Altay ve Hatayspor maçlarında yaşadı. 8 maçta 31 kurtarış yaparak, bu alanda Süper Lig'in zirvesinde yer alan Serkan Kırıntılı, maç başına da 3.9'luk bir ortalama yakaladı. Bu alanda Serkan Kırıntılı'yı 3.8 ortalama ile Konyaspor'dan Ibrahim Sehic ve Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır takip etti.

EN ÇOK SÜRE ALAN İSİM

Serkan Kırıntılı, takım içerisinde de aldığı süreyle öne çıktı. 8 haftada 720 dakika oyunda kalan başarılı kaleci, tüm maçlarda 90 dakika forma giyen tek isim oldu. Kırıntılı'yı 717 dakika ile Fatih Aksoy ve 702 dakika ile Cristian Borja takip etti.