İKİ ARKADAŞIN LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ

İstanbul'a eğitim için geldikleri yıllarda tanışan Türk asıllı Alman Burak Yiğen (30) ile Alman Carolin Hofer (30), 3 yıldır birlikte Likya Yolu'nda yürüyor. Bu yıl da yolun Kalkan- Demre etabını yürüyen ikili, seneye yeni bir yürüyüş için tekrar Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

Türk asıllı Alman vatandaşı Burak Yiğen, Berlin Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde eğitim görürken bir yıllığına öğrenci değişim programı kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenime geldi. Aynı program çerçevesinde yine Berlin Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Alman Carolin Hofer de Boğaziçi Üniversitesi'ne eğitim için geldi. Yiğen ve Hofer, İstanbul'da tanışıp, Berlin'e dönünce arkadaşlıklarını ilerlettikten sonra yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek, Likya Yolu'nun Fethiye-Patara etabını yürüdü. Likya Yolu'nu çok beğenen iki arkadaş, bu yıl da uçakla Dalaman Havalimanı'na geldi. Oradan otobüsle Fethiye'ye, Fethiye'den de Kalkan'a gelen Burak Yiğen ve Carolin Hofer, bu yıl da Likya Yolu'nun Kalkan-Demre etabını yürüdü. 10 gün yürüyerek 140 kilometre yol yapan ikili, gelecek yıl Demre- Olimpos etabını yürümeyi kararlaştırdı.

Carolin Hofer, "Berlin'de modacı olarak çalışıyorum. Endüstri mühendisliğini moda ile birleştirdim. İstanbul benim için ilginç bir şehirdi. Bir yıl Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gördüm. Türkçe öğrendim. İstanbul'u ve Türkiye'yi, en önemlisi Burak'ı tanıdım. Bu Türkiye'ye yedinci gelişim. Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Türk insanının konukseverliği, içtenliği beni büyülüyor" dedi.

Burak Yiğen de "Ben Ardahan kökenliyim. Almanya'da doğdum ve büyüdüm. Türkiye'yi daha iyi tanımak için bir yıllığına Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gördüm. Burada Carolin ile tanıştım. Boğaziçi'nde başlayan arkadaşlığımızı Likya Yolu'nda pekiştiriyoruz. Likya Yolu'nun bu bölümü eşsiz güzelliklerle dolu. Çok sayıda antik kent var. Her gün 15-20 kilometre yol yürüdük. Ama insanlar bizi evinde ağırladı. Hiç tanımadıkları iki insana evlerini, sofralarını açtılar. Bu benim ve Carolin için yaşamımızın en güzel anları oldu. İkimiz de büyülendik. Gelecek yıllarda Likya Yolu'nun tamamını yürümeye karar verdik. Bir süre daha uzaktan çalışarak Türkiye'de kalacağız" diye konuştu.

DHA