İHMALSİZLİK BİR AİLEYİ YAKTI

Isparta’da yaşamını sürdüren Bayram Dağtekin, çalışma esnasında yüksekten düşerek iş kazası geçirdi. 5 yıldır yatağa mahkum olan Dağtekin’in eşi Sibel Dağtekin, “Tek sebebi ihmalsizlik” dedi

Mahsum ALTAŞ - Ahmet ARĞILLI

Isparta’da yaşayan Bayram Dağtekin, çalışma esnasında yüksekten düşerek iş kazası geçirdi. Kaza sonucu hayatını yatağa mahkum olarak geçiren Dağtekin’in eşi Sibel Dağtekin, geçirdikleri zorlu süreci anlattı. Geçirdikleri kazanın ihmalsizlik olduğunu vurgulayan Sibel Dağtekin, “Eşim 22 Ekim 2016 tarihinde yüksekte çalışırken iş makinasının ucundaki kolun çapmasıyla kamyondan düştü. Bunu kullanan işvereninde ehliyeti yok. Tek sebebi ihmalsizlik. Eşim, kaza esnasında kafa travması geçirdi. Aynı gün ameliyata alındı. Boğazı ve midesi delindi. Mideden mama ile besleniyordu. Uzun bir süre bilinci kapalıydı. Yatak yarası oluşumundan sonra zorlu bir sürece girdik. Ardından boğazına ve midesine açılan delik kapatıldı. 1 yıl hastanede kaldık. Şuan tedavisi evde devam ediyor. Bilinci açık her şeyi anlayabiliyor fakat konuşamıyor. Ellerinde ve ayaklarında küçük kıpırdanmalar hariç hareket edemiyor. Yatalak durumda” diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

“HAYATIMIZ HİÇ KOLAY DEĞİL”

Eşinin alınmayan tedbirler nedeniyle düştüğünün altını çizen Dağtekin, şuan iş yeri ile dava sürecinde olduklarını, karşı tarafın yüzde 80 kusurlu bulduğunu ve sürecin hala mahkeme seyrinde ilerlediğini belirtti. Oldukları durum içinde bile umutlarını yitirmediklerini vurgulayan eş Dağtekin, “Fizik tedavi ile bir umut var. Ama hastaneler bu durumda bizi kabul etmiyor. 5 yıl olmak üzere ve sadece yatağa bağlı. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Çocuklarım ve ailemle çok zorlu süreçlerden geçtik. Doktorlar kesin bir şey söyleyemiyor. Beyni kendini yenilerse düzelme ihtimali var. Kendisi bu yaşadıklarına rağmen karamsar davranmıyor. Bizler yanında olduğumuz için çok mutlu. Hayat ne eşim için, bizim için hiç kolay değil. Yine de hayata dört elle sarılıyoruz” şeklinde konuştu.