İHMAL Mİ YOKSA SABOTE Mİ VAR?

ANTALYA’da son dönemde işler hiç yolunda gitmiyor. Bu kimi zaman KANGREN olmuş trafik sorunu, kimi zaman toplu ulaşım çilesi, kimi zaman sivrisinek işkencesi olarak karşımıza çıkıyor.

Fakat bunlara bir de TOPLANMAYAN ÇÖP meselesi eklendi. Ben her daim Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in çok iyi niyetli çalıştığını ancak SABOTE edildiğini söylüyorum.


Şimdi siz şöyle bir durumu göz özüne getirin. Ölümden döneceksin, arkandan bir sürü entrikalar çevrilecek, sonra sen kendine gelince bu şehre ve sana bunu yapanlara hizmet edeceksin!

Vallahi ben olsam bırakın hizmeti bir damla su vermem bana bunu yapanlara. Ama Başkan Böcek böyle yapmıyor. Hizmet için kendini resmen HEDER ediyor. Canını dişine takarak oradan oraya koşuşturuyor.

Dalga falan geçmiyorum. Adamcağız bir dönem daha hizmet etmek, canını ANTALYALILAR için ortaya koymak için nefesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ensesinde hissettiriyor.

Bir Ankara bir İstanbul-Antalya hattında mekik dokuyor. Tabi bu tür görevlerde boşluklar anında değerlendiriliyor. Tabi bu ters İSTİKAMETTE!

Başkan şehir dışında koşuştururken bütün işleri tek tek takip edemiyor, etme imkanı da yok. Olması da beklenemez. İŞLERİ kendi adına takip etmesi için oluşturduğu ekip ise REHAVETTE!

Havalar zaten sıcak mı sıcak. Hal böyle olunca onlarda SİESTA yapıyor sanıyorum.

Ben onu bunu bilmem. Başkan canını ortaya koymuşken ekibindekilerin böyle davranıp olumsuz görüntülerin ortaya çıkması bana MANİDAR geliyor.

Nasıl mı? Dün sosyal medyada CHP’nin müzmin milletvekili adayı ve aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Antalya’nın imajını zedeleyecek bir GÖRÜNTÜ paylaştı.

Çalıkuşu, şehrin göbeğindeki çöp yığınlarını fotoğraflarla paylaşırken, “Ben resimleri çektim. Yorumları siz yapın. BURASI ANTALYA” ifadesini kullandı.

“Su uyur düşman uyamaz” mantığı ile olaya bakarsak bu kez de eski Kültür ve Turizm Bakanı sonradan çakma Antalyalı ERTUĞRUL GÜNAY olaya giriş yapmış.

Günay’da paylaşıma, “Bu görüntüye rağmen gelen turist, ucuzudur, döviz bırakmaz, çöp bırakır” yorumunu yaptı. Her iki isme bakarsak ikisi de CHP’li ve sosyal demokrat. Eleştirdikleri CHP’li Belediye.

Haklılar mı haksızlar mı tartışmasına girmek istemiyorum. O yorum hakkı Antalyalıların. Ancak benim üzerinde ISRARLA durmak istediğim olay Başkan Böcek’in YERE GÖĞE SIĞDIRAMAYIP kendisine böyle saldırılması için ortam oluşturan ekibi.

Başkanın her olayı görmesi ve takip etmesi mümkün değil. Siz kendi adına takip edesiniz diye ekibine dahil edildiniz. Ancak şöyle bir bakın kendinize ve şunu sorun, “Biz neyi nerede YANLIŞ yaptık” diye.

Hani şöyle bir cümle vardı eskiden ve üniversite sınavlarında çok kullanılırdı, “3 yanlış 1 doğruyu götürür.” Hatırladınız değil mi? İşte yaptığınız YANLIŞLAR nedeniyle Başkan Böcek’in doğru yaptığı işleri de alıp götürüyor.

Artık ben bunda İHLAL değil KASIT arıyorum. Yanlış yapması için bir ekip kursak vallahide billahi de sizden daha az hata yapar ve yaptırır. Canını ortaya koyan birine bu reva mı?

Şunun şurasında seçime ne kaldı ki? Eğer bu ekip böyle giderse Muhittin Böcek’e SEÇİMİ KAYBETTİRİR. Veya başkanın sürekli kullandığı, “Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner” sözü gibi bir gün size HESABI sorulur.


İşte o zaman siz de geri dönüşümü olmayan çöplüğe gömülür gidersiniz. Benden uyarması!

CÖMERTOĞLU ÇOK HAKLI

Turizmci ve Antalyaspor’un tribün abisi TOLGA CÖMERTOĞLU’nun bilcümle herkes bilir. Öyle çok boşa konuşmaz, ıvır zıvır işler için görüş beyan etmez. Yeri gelince konuşur.

Cömertoğlu, turizmle ilgili yaşanan bir sıkıntıyı dillendiren isim oldu. Hani şu bizim yerleşik yabancılarımız var ya. Rus, Ukrayna veya diğer ülkelerden gelip komşularımız!


Bir dönemin turisti şimdilerde YERLEŞİK YABANCILAR, aldıkları evleri yine yabancılara kiraya vermeye başlamış. Herkes bunu biliyordu amma bir türlü SESLENDİREMİYORDU.

İşte Cömertoğlu da KANAYAN BU YARAYA dikkat çekmek için sosyal medya hesabından, “Tüm turizmci ve otel sahibi arkadaşlarıma uyarımdır. Yerleşik yabancılar aldıkları evleri yine yabancı turistlere kiralamaya başladı. Otellerimizde eski konaklayan misafirlerimizin bazıları buraları kiralayıp geçmişten kalan kol bantlarıyla otellere girip tüm günlerini burda geçirip akşamları bu evlere  dönüyorlar . Dikkat etmekte faide var!!!!” diye konuya dikkat çekti.


TOLGA CÖMERTOĞLU, paylaşımında vergilendirme, küçük otel ve pansiyonların müşteri kaybı yaşadığı yönünde uyarıda yaptı. Bir de, “Bu şehir birlikte yürümeyi, birbirinin derdini kendine dert etmeyi bilmeli” ifadesini ekledi.

Soyadı gibi Cömert olan Tolga’nın dikkat çektiği olay büyük bir SORUN ve önlem alınmazsa gelecekte KANGREN olarak karşımıza çıkacak bir VAKA. Umarım ilgilileri konuya duyarlılık gösterir.

Aksi halde bu memleketin ne NÜFUS ARTIŞI, ne kira-konut fiyatı artışının önüne geçilemez. Turizm ise TEPETAKLAK olur. Sonra dizimizi döveriz. İşte o zamanda iş işten geçmiş olur.