İHH, MAZLUMA 'UMUT' OLUYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım dernek kurulduğundan bu yana Antalya’dan Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine 4 milyon lirayı aşkın yardım gönderildiğini bildirdi.

FATMA ARSLAN, RABİA DEMİROK

İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım derneğin kurulduğu 2011’den bu yana Antalyalı vatandaşların desteğiyle çeşitli alanlarda 4 milyon liralık yardımı Suriye’nin farklı bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirtti.

“ANTALYA’DA 207 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ”

Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Yıldırım, şubenin çeşitli komisyonlarla hizmet verdiğini aktardı. Yıldırım, “Şubemiz Kadın Komisyonu, Genç İHH Komisyonu, Yetim birimi ve diğer komisyonlarla birlikte 11 yıldır çalışmaktadır. Bu zamana kadar Suriye’ye 207 yardım tırı gönderdik. Bu yardımlar içerisinde 90 bin zekat, 45 adet çadır, 65 bin lira elden yardım, 50 bin liralık iftar yemeği, mülteci kamplarına 50 bin liralık yardım,109 briket ev, 17 bin lira yetim yardımı ve Şam Üniversitesine 103 bin liralık destek gibi çalışmalarımız bulunuyor” diye konuştu.

“GENÇLERE EĞİTİM ALANINDA DA YARDIM YAPILIYOR”

Suriye’de sadece yemek ve giysi değil savaş mağduru çocukların eğitimine yönelik yardımlarda yaptıklarını ifade eden Yıldırım, bu nedenle üniversite projelerine önem verdiklerini dile getirdi. Yıldırım, Suriyeli gençlerin eğitimli olmasının ülkelerinin geleceği açısından önem arz ettiğine dikkati çekerek, “Suriye’de sadece mazlumlara değil eğitim ihtiyacı olan gençler için de çok ciddi üniversite yatırımlarımız var. Orada düzen yeniden oluştuğunda Suriye’de eğitimsiz gençler olmasın, gençler geleceklerini kurabilsinler diye eğitim eksikliklerini tamamlamalarına destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

“SURİYE’YE GÜNDE 7 TIR YARDIM GÖNDERİLİYOR”

Son verilere göre Türkiye’nin 81 ilinden günlük ortalama 6 ila 7 tırın Suriye’ye yola çıktığını ifade eden Yıldırım, savaş yıllarının ilk günlerinden bu yana bölgeye düzenli olarak destek gönderildiğini aktardı.

Türkiye’nin bölgede çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Yıldırım, “Türkiye tüm kurumlarıyla bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. 11 yıldır biz de Kızılay ve diğer kurumlar gibi bu çalışmalara destek veriyoruz. Suriye’de iki koordinasyon bölgemiz var bu nedenle her noktaya, her kampa vakıfız. Orada koşullar ağırlaştığında, insanlar zor duruma düştüğünde kampanyalar oluşturuyoruz. En son ‘Bebekler Üşümesin’ kampanyası yaptık ve çok ciddi ses getirdik. Sadece Antalya’dan 7 bin battaniye gönderdik. Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce battaniye Suriye’deki bebekleri ısıttı. Şimdi de bot ve mont kampanyası başlattık. Kış mevsimi şartlarında zorluk çeken insanlara yardım göndereceğiz. Kampanya ile alacağımız mont ve botlar mart ayı sonunda Suriye’ye ulaştırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

“TEK BİR MAZLUM KALMAYANA DEK ÇALIŞMAYA DEVAM”

Yıldırım savaş son bulanan kadar  Suriye’ye yardım çalışmaları düzenlemeye devam edeceklerini ileterek, şunları kaydetti:

“İHH olarak Suriye’yi Türkiye harici bir yer olarak görmüyoruz. Burada devletimiz terör örgütleri ile mücadele ederken bizlerde oradaki mazlumlara yardımcı oluyoruz. Orada tek bir mazlum kalmayıncaya, yaşlı, kadın ve çocuklar mağduriyetlerinden kurtulana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz”