İHH MANAVGAT’TAN AZERBAYCAN’A DESTEK

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Manavgat temsilciliği, haklı davasında Azerbaycan’ın yanında olduklarını göstermek amacıyla Gardaşlık Zamanı adı altında basın açıklaması ve konvoy düzenledi.

Külliye Camii önünde toplanan İHH Manavgat Temsilciliği üyeleri ve vatandaşlar, yapılan basın açıklamasının ardından ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla konvoya katıldılar. Basın açıklamasını, İHH Manavgat Temsilciliği Başkanı Furkan Sarıkaya okudu. 1988-1993 arası yaşanan Ermeni katliamlarında kadın-çocuk demeden binlerce Azeri Türkü’nün şehit olduğunu, tecavüzler başta olmak üzere akla hayale gelmeyecek zulüm çeşitleriyle Müslümanların hedef alındığını belirten Sarıkaya, “30 yıldır Azeriler üzerinden  hedef alınan bütün İslam dünyasıdır, özellikle de Türklerdir.  Bu durum Türkiye'nin Türkî Cumhuriyetlerle bağ kurmaması için kurulan bir tuzaktır. Olan Azeri Türkü kardeşlerimize olmuş, en ağır bedeli onlar ödemiştir. Çünkü Türki cumhuriyetlerindeki kardeşlerimize ulaşmanın köprüsü Azerilerdir. Onlar feda edilirse köprü yıkılabilirdi, nitekim de o köprü yıkılmıştır. Tam 30 senedir Türk cumhuriyetleriyle karayolumuz kapalıdır. Bu gün de aynı hedefi taşıyan Ermeni güçleri yaptığı zulüm yetmezmiş gibi tekrar harekete geçmiş ve Azerbaycan halkını bombalamamışlar, gece yatağında uyuyan sivilleri, bebekleri kadınları, yaşlıları şehit etmişlerdir.  Bize düşen bu kardeşlerimizin yanında durmak, her türlü desteği onlara sağlamaktır. Devletimiz de her türlü maddi manevi desteği sağlamakla en güzelini yapmakta olup, biz de kendilerine müteşekkiriz” dedi. BM kararlarına uymayan, işgalci oldukları bütün dünyaca tasdik edilmiş olmasına rağmen, Türk Kürt demeden insanları Ermenilere en güzel dersi Azerilerin verdiğini belirten Furkan Sarıkaya “Buradan Ermenistan'a destek veren bütün devletlere sesleniyoruz: Ey zalimin dostu, mazlumun düşmanı dünya devletleri, sizin vaziyetinizin lafla değil, ortaya koyduğunuz duruşunuzla anlamış durumdayız. Biz Türkiye halkı olarak bunu bir kenara kaydettik. Bir gün gelir de sizin başınıza bir zalim musallat olursa bunu aklımızdan çıkarmayacağız.

KONVOY DÜZENLEDİLER

Ermeni halkına da seslenmek istiyoruz: Ey Ermeni halkı, sizinle bin yıllık bir birlikte yaşamışlığımız vardır. Yöneticilerinize engel olun, onların dış devletlerin gazına gelmesine müsade etmeyin, işgal ettikleri topraklardan çekilip, dost iki ülke olarak yaşamayı kendinize şiar edinin. Siz Azeri Türklerle dost olursanız biz de sizinle dost oluruz, sınırlarımızı kapatmamızın bir sebebi kalmaz” dedi. İHA ve SİHA'ları yapan kadroya da seslenen Sarıkaya "Sizin o mübarek elleriniz dert görmesin, tuttuğunuz altın olsun inşallah. Siz dünya savaş mantığını değiştirdiniz. Artık tank top tüfekle savaş değil, yapay zekayla, yazılımla savaş döneminin başladığını dünyaya göstermiş oldunuz. Ermeniler bu teknolojiye yenileceklerini, kaçınılmaz sonun pek yakın olduğunu pekala bilmektedirler. Fakat savaşı uzatarak dünyanın desteğini yanlarına çekmek istemektedirler. Her ne yaparlarsa yapsınlar bu teknolojinin önünde duramayacaklardır. Sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz, iyi ki varsınız, göğsümüzü gerdiniz, başımız dik tuttunuz. Allah sizden razı olsun. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, ışıklarımızın sabaha kadar yandığını, her an tetikte beklediğimizi bilmelerini isteriz. Ayrıca Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz” dedi. Sarıkaya’nın açıklamasının ardından basın toplantısına katılanlar araçlarına binerek ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla Manavgat caddelerinde konvoy düzenledi.

HABER MERKEZİ