İĞNEYİ KENDİNE, ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR

Türkçemizdeki güzel deyimlerle yazıma başlamak bende bir alışkanlık haline geldi. Aslında kötü de olmuyor yani. En azından geçmişi hatırlatıp anlık yapılan hatalara dem vuruyoruz.

Tam bugünkü konumda deyimle başlayacak bir konu. ‘Ele verir talkını, kendi yutar salkımı’ misali bir olay. Ben bu deyimi, ‘Üzümü yuttuk sapı elde kaldı’ diye yeniden düzenledim.

AK Parti’nin zaman zaman çuvaldızı başkasına batırırken kendisine de iğneyi batırmasını gerektiren bir olay bu. Ben konuyu anlatayım, uyar mı uymaz mı orasına siz karar verin.

Gazeteci arkadaşım Teslime Tosun önceki gün, AK Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Evin Bayraktar Ağaoğlu’na ait Zerdalilik Mahallesi’ndeki ‘Ağanın Yeri’ ile alakalı.

Bu mekanda daha öncede kumar oynatıldığına dair bir çok iddia yer aldı, hatta bir defasında polisin yaptığı baskında Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu da mekana YEMEK getirdiğini söyleyip işin içinden sıyrılmıştı.

Ancak bu seferki öyle olmamış. Evin Bayraktar Ağaoğlu’na ait işletmeye Yenikapı Karakolu tarafından 29 Mart 2022 tarih ve 2668 sayılı tutanak ile kumar oynatmaktan işlem yapılmış.

Bunun üzerine Muratpaşa Kaymakamlığı da, Muratpaşa Belediyesi’ne yazı gönderince zabıtalar mecburen mühürlenmiş. Ve ‘Ağanın Yeri’ 15 gün süreyle kapatılmış!

Şimdi hep beni CHP’yi ve CHP’li belediyeleri eleştirmekle suçlayan okuyucularıma AK Parti hata yapınca nasıl eleştirebiliyormuşum sanırım bu konu örnek teşkil edecek.

Neyse konumuza dönelim. Efendim daha bu olayın adli taraflarını hiç ele almadım. Çünkü daha yargı bu konuda kararını vermedi. Günü gelince onu da yazmaktan çekinmem.

Şimdi burada önemli olan, AK Parti’de bu hanımefendinin bu saatten sonra bir saniye bile bırakın yönetim kurulunu üyeliğinin bile derhal iptal edilip partiden ihraç edilmesi gerekir.

AK Parti’nin bu konuda ne kadar hassas olduğunu benim kadar kamuoyu da çok iyi biliyor. Bu nedenle AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın pazartesi günü konuyu yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceğini tahmin ediyorum.

Çünkü bu olayın görmezden gelinebilecek veya affedilebilecek bir tarafı yok. Şimdi ben dahil bütün kamuoyu bu konuda net bir karar verilmesini beklemektedir.

Aksi halde, yazımın girişindeki gibi, ‘Ele verir talkını, kendi yutar salkımı’ deyimi söylene gelecektir. Benim deyimimle de, üzüm yenecek sapı elde kalacaktır.

Bir de bu konuda Evin Bayraktar Ağaoğlu hakkında eşi Antalya Kahveciler Odası Başkanı ve Türkiye Kahveciler Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Ağaoğlu nasıl bir işlem yapacak çok merak ediyorum.

İnanın benimkisi meraktan. Yoksa, “Karı-koca ne yaparlarsa yapsınlar” diyeceğim ama illa bir işlem olacaktır. Birde AK Parti iğneyi kendine batırabilecek mi bakalım. Bekliyorum.

ATTAN İNİP EŞEĞE BİNMEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bir iki gün önce Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) konuğu oldu. 3 yılda yaptıklarını, yapamadıklarını ve kalan 2 yılda yapacaklarını anlattı.

Başkan Böcek’in işadamlarına açıkladığı, ‘Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Projesi’ dikkatimi çekti. Antalya’nın 4. Etap Raylı Sistem Projesi, Sarısu, Konyaaltı, Yüzüncü Yıl, Kepez Belediyesi’nin önünden geçip Varsak’a gidecekmiş. Etüt ihalesi de bugün yapılacakmış. 

Hafızamı biraz geriye doğru yokladım. 3 yıl öncesine gittim. Bu konuyla alakalı dönemin Büyükşehir Başkanı Menderes Türel’de Lara-Kundu arasında metro hattını gündeme getirmiş!

Türel, “Metro, Liman'dan başlayarak Konyaaltı ilçesinden geçip 100.Yıl Bulvarı’na gelecek. Daha sonra Mevlana Kavşağı’nda hat 2 yöne ayrılacak, bir hat Kızılarık-Kepez Belediyesi yönünde devam ederek Varsak tarafına gidecek, diğer hat Mevlana Caddesi’nden Muratpaşa Belediyesi, Lara ve Kundu yönüne gidecek” demiş.

O günkü açıklamaya göre de bu hattın uzunluğu 25 kilometre olacakmış. Şimdi metro nere tramvay nere? Kaba bir tabirle, “Attan inip eşeğe binmek” gibi bir olay olacak.

Bu konuda eski CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Tokgöz’de dün sosyal medya hesabından Başkan Böcek’i sert bir dille eleştirmiş. Tramvay projesinin yanlış olacağını belirtiyor Sayın Tokgöz.

Hatta metro konusunun bile zamanında mecliste CHP’liler tarafından eleştirildiğini belirtiyor. Tokgöz, “Biz neyi eleştirdiysek, kendisi neyi eleştirdiyse şimdi onları yapıyor. Şimdi tramvay değil yapılacaksa metro yapılmalı” diyerek göndermede yapıyor.

Ben metro ve tramvay açıklamalarını bir kez daha hatırlatıp yorumu da size bırakıyorum.

YARIN BÜYÜK GÜN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerindeki Phaselis Tüneli yarın açılacak.

Toplamda 450 Milyon TL'ye mal olan Phaselis Tüneli, bağlantı yolları ile birlikte 3.6 kilometre uzunluğa sahip. Tünel ile mevcut yolu 1.7 kilometre kısaltacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın online, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun bizzat katımlı açılacak tünel yıllık 3.067 ton karbondioksit salınımını engelleyecek ve sürücülere büyük bir yakıt tasarrufu sağlayacak.

Türkiye'nin Doğu-Batı aksının en önemli parçalarından biri olacak Phaselis (Faselis) Tüneli,

Antalya'yı Ege ve İç Anadolu'ya bağlayacak Akdeniz Sahil Yolu'nun en önemli parçası olacak.