İGA’daki park ücreti ev kirasına yaklaştı

Yeni yılın gelmesi ve asgari ücretin artmasının ardından arka arkaya zam haberleri gelmeye başladı. Zam fırsatçılarının arasına İGA İstanbul Havalimanı’da katıldı. İGA İstanbul Havalimanı'ndaki otopark ücretlerindeki yüzde 148'lik artış büyük tepkiye neden oldu.

Asgari ücretin artması ve yeni yılın gelmesiyle birlikte zam fırsatçılarına yine gün doğdu. Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan İGA İstanbul Havalimanı'ndaki otopark ücretlerine yapılan zamlar dudak uçuklattı. Yiyecek içecek bölümündeki fahiş fiyatlarla  gündemden düşmeyen İGA İstanbul Havalimanı bu kez de otoparka ücretlerindeki astronomik artışla gündem oldu. İGA’nın yeni yıl zammı yüzde 148’lik bir orana ulaştı. Bu aratışla İGA’da 2024 yılında uygulanacak olan yeni otopark ücret tarifesi de ortaya çıktı. Yeni tarifeye göre İGA İstanbul Havalimanı'na kapalı otoparkın bir saatlik ücreti 90 lira oldu.


AYLIK 3 BİN 455 LİRA OLDU

İGA İstanbul Havalimanı'nda 66 liradan 90 liraya yükseltilen kapalı otoparkın yanı sıra açık otopark ücreti ise 52 liradan 70 liraya çıktı. Otomobiller için İstanbul Havalimanı'nda kapalı otoparkın bin 392 lira olan aylık abonman fiyatı ise 3 bin 455 liraya yükseltildi. Bu rakam Anadolu da küçük bir ev kirasına eş değer olması tepkileri artırdı. Özellikle aylık abonman ücretini çok yüksek bulan ve bu sistemden faydalanan uçuş ekipleri ve havalimanı personeli, yapılan artışın insaf sınırını aştığını söyleyip zammın gözden geçirilmesi istedi. Abonman tarifesinde 15 günlük park bedeli ise 2 bin 160 lira oldu.


GÜNLÜK YEVMİYENİN YARISI

Yeni tarifeye göre, İGA İstanbul Havalimanında 1-3 saat arası 81 liradan 110 liraya, 3-6 saat arası 122 liradan 165 liraya, 6-12 saat arası 149 liradan 200 liraya, 12-24 saat arası 198 liradan  270 liraya çıktı. Buna göre aracını günlük park eden bir personel kazandığı yevmiyenin yarısını park parası olarak ödemek zorunda kalacak. Tarifede Buna göre İstanbul Havalimanında 0–1 saatliğe %36 zam ve aylık aboneliğe %148 zam yapılırken 4 ve 7 Günlük kısa süreli abonelik seçeneği ise kaldırıldı.