İbradı'nın meşhur Ormana Üzüm Festivali başladı

İbradı'nın geleneksel Ormana Üzüm Festivali bu yıl 57’ncisi kez Ormana Mahallesi’nde düzenleniyor. Katılımın yoğun olduğu festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'nın İbradı ilçesi kadim tarihi ve kültürel dokusuyla ilgileri üzerine çekiyor. Günden güne tanınırlığı artan İbradı'nın meşhur Ormana Üzüm Festivali bu yıl 57. kez kutlanıyor.


Ormana Mahallesi’nde 57 yıldır süren, gelenek haline gelmiş festival, yoğun katılımla bu yıl da dolu dolu geçiyor.


Mevlid-i şerif okunması ile başlayan festival çeşitli etkinlikler, ödüllü yarışmalar ile devam etti.


Ormana Üzüm Festivali’nde en dikkat çeken aktivite ise develer ile yapılan Selçuklu Kervan Yürüyüşü oldu.


Festival akşam saatlerinde düzenlenen En Güzel Üzüm Yarışması’nın ödül töreninden sonra festival Elif Buse Doğan ve Hasan Kurt konseriyle sürecek. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İbradı Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İbradı Kaymakamlığınca düzenlenen festivale bu yıl katılım memnun etti.


Festivale Antalya Valisi Hulusi Şahin AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Akseki Kaymakamı ve İbradı Kaymakam v. Saliha Karataş, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, AK Parti Antalya İl Gençlik kolları ve İl Kadın Kolları Başkanları ve beraberindeki protokol üyeleri katıldı. 
Festival 31 Ağustos cumartesi günü de farklı etkinlikler ile devam edecek.