İBRADI BELEDİYESİ’NİN BÜLTENLERİ GÜLDÜRÜYOR

Bugün size Antalya’nın küçük ama şirin ilçesinin yönetiminden bahsedeceğim. Bilindiği üzere İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP’den istifa edip, Memleket Partisi’ne geçtiğini belirtmişti.

***

Zaten Küçükkuru’nun CHP’de kalması imkansız gibi bir durumdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na her fırsatta muhalefet olan Küçükkuru, partiden kovulmadan kendi isteğiyle gitti.

***

İbradı Belediyesi’nde benim dikkatimi çeken çok farklı bir konu var. Belediyeden gelen basın bültenleri inanılmaz derecede ilgimi çekiyor. Baştan sona yazım hataları ile dolu olan bültenleri okudukça beni oldukça düşündürüyor.

***

İmla hataları, anlam bozuklukluları, devrik cümleler gırla… Bu yetmezmiş gibi geçtiğimiz gün çok enteresan bir şey yaşandı. İbradı Belediyesi’nden “Altınbeşik Mağarası İbradı Belediyesinde kaldı" adlı bir bülten geldi.

***

Bülteni açtığımda gördüğüm fotoğraflar karşısında şok oldum. Haber doğru ama gelen fotoğraflar DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Antalya ziyaretinde çektirmiş olduğu karelere ait.

***

İbradı Belediyesi’nin DEVA Partisi ile ne alakası var. Bildiğim kadarıyla İbradı Belediyesi’nin bir basın birimi yok. El altından birine para karşılığı yaptırıyorlar kanaatindeyim.

***

Belediyenin resmi mail adresinden böyle bir hata yapan kişiyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İşte burada liyakat devreye giriyor. Bence her kurumun, her belediyenin basın birimi olmalı.

***

İşi bilenlere iş emanet edilmeli. Yoksa işte böyle rezil olursun herkese. Gelen bültenleri bir incelerseniz ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.

***

Bir gazeteci Türkçe’yi çok iyi bilmeli ve imla kurallarına hakim olmalı. Gelen 10 satırlık bir bültende 20 hata görüyorsanız, orada çok büyük sıkıntı var demektir.

***

Serkan Küçükkuru, milletin parasıyla birilerini besleyecek, o birileri de işini iyi yapamayacak ve biz de buna sessiz kalacağız öyle mi?

***

Milletin parasını işi bilmeyenlere dağıtacağına, basın birimi kurup istihdam sağlasa hem ülkeye faydası olacak hem de kendisine.

***

Yoksa bu şekilde rezil olmaya devam edecek.